Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 10. 07:22 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hőhullám jön, tartós lesz a kánikula

Hőhullám jön, tartós lesz a kánikula
Hétvégén visszatér a kánikula. Az idei nyár harmadik hőhulláma tartósnak ígérkezik, jövő héten már a hajnalok is egyre kevésbé frissülnek fel.

Ma is országszerte többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb keleten, északkeleten lehet egy-egy futó zápor. Keleten megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 32 fok között alakul.

Gyenge melegfronti hatás érvényesül. 11 és 15 óra között különösen a végig derült nyugati tájakon lesz igen erős az UV sugárzás. Ha mindenképpen a napon kell lennünk, védekezzünk megfelelő, világos és természetes anyagú öltözettel, vagy napvédő krémekkel. Vízparton a visszaverődés miatt különösen erős lehet az UV sugárzás. A légszennyezettség egyelőre alacsony. A lakásokat hajnali szellőztetéssel és nappali besötétítéssel természetes módon is hűvösen tarthatjuk.

Vasárnap tovább fokozódik a kánikula. Mindenütt több órás napsütés várható. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb keleten fordulhat elő egy-egy rövid zápor, zivatar. Megélénkül az északkeleti szél. 29, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn marad a kánikula, de kissé fülledtebbé válik a levegő. A sok napsütést követően időnként gomolyfelhők növekednek, és délután elszórtan frissítő nyári zápor, zivatar sem kizárt. Az északkeleti szél élénk lesz. 30, 35 fokra melegszik a levegő.

Kedden sok napsütésre, hőségre számíthatunk, de délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként frissítő zápor, zivatar alakulhat ki. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 31, 35 fok között alakul.

Szerdán forró nyári idő lesz sok napsütéssel, délután időnként gomolyfelhőkkel. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 31, 36 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön tovább tart a kánikula. Délelőtt általában zavartalan napsütés várható, később gomolyfelhők jelennek meg az égen. Megélénkül az északnyugati szél. 31, 36 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!