Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 12. 05:28 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Egész héten marad a kánikula

Egész héten marad a kánikula
Hétfőn ismét sok napsütésre számíthatunk, de fülledtebbé válik a levegő, és nő a délutáni záporok esélye. A hét folyamán hasonló időben lesz részünk, a hőség várhatóan a hét végéig kitart, sőt tovább erősödik

A sok napsütést követően délután gomolyfelhők növekednek, és elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Legnagyobb eséllyel az északkeleti, keleti és a délnyugati országrészben várható csapadék. Egy-egy intenzívebb zivatargócot felhőszakadás, jégeső kísérhet. Mérsékelt marad az északias szél, de zivatarokban átmenetileg megerősödik. Általában 30, 35 fokra melegszik a levegő.

Fronthatás továbbra sem érvényesül, de a hőségben bágyadtság, fáradékonyság jelentkezhet. A fülledt kánikula megviseli a szervezetet, a legmelegebb órákat töltsük hűs helyen, és igyunk sok folyadékot. Az utakon alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, de a napsütés zavaró lesz. A melegben tompulnak a reflexek, óvatosan közlekedjünk.

Kedden fülledt idő várható. A többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és elszórtan várható futó zápor, zivatar. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Szerdán
a többórás napsütést általában kevés felhő zavarja, de délután a keleti országrészben megnövekszik a felhőzet. Itt egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél élénk lesz. 30, 35 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön fokozódik a hőség. A napos időt a déli óráktól gomolylfehők zavarják, melyekből szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Változó irányú szél lesz. 31, 36 fokra számíthatunk.

Pénteken a zavartalan napsütést követően a déli óráktól megnövekszik a felhőzet. Elszórtan várható zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is többfelé lehet. Megélénkül az északi szél. Kora délután 30, 35 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!