Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 12. 12:54 | Szerző/forrás: www.kecskemeten.hu

Augusztus 20-án nem lesz tűzijáték Kecskeméten

Augusztus 20-án nem lesz tűzijáték Kecskeméten
Idén elmarad a tűzijáték Kecskeméten augusztus 20-án. Az ezzel megspórolt közel fél millió forintot az Önkormányzat az árvízkárosultak javára ajánlja fel. A Facebookon indult az a kezdeményezés, amely hatására több nagy városban is így döntöttek Magyarországon. Így például Békéscsabán, Győrben, Fehérgyarmaton, Mátészalkán, Miskolcon és Pécsett is elmarad a nemzeti ünnepre tervezett tűzijáték, hogy az így megspórolt pénzből az árvízkárosultakat segítsék.

 "Augusztus 20-án Kecskeméten, hivatalos az önkormányzat által szervezett tűzijáték nem lesz. Hiszen mi is csatlakoztunk ahhoz a kezdeményezéshez, amely arról szólt, hogy az erre fordítandó összeget ajánljuk fel az árvízkárosultak megsegítésére." – mondta el dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a helyi televízió kérdésére.

Kecskemét városa eddig két millió forinttal segítette az árvízkárosultakat. A kormány Budapesten idén is megrendezi a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál. Tavaly az augusztus 20-i ünnepség nettó 239 millió, a tavalyelőtti 290 millió forintba került. Ez a teljes ünnepség költségvetése, benne van többek között a tisztavatás, a többi program, az útlezárások és a kommunikációs feladatok költsége is, a tűzijáték körülbelül százmillió forintba került tavaly.

A "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!" Facebook csoportnak egyébként jelenleg 254.214 támogatója van, de létezik több más hasonló csoport is, némelyek ezres nagyságrendű támogatóval. Az eredeti kezdeményezést több, inkább vicces(kedő) csoport létrehozása is követte, így például a "Mondjunk le a politikusok fizetéséről az árvízkárosultak javára!!", vagy a "Mondjunk le a bölcsészkar támogatásáról az árvízkárosultak javára!!!" csoportok is ötleteket adnak az árvízkárosultak megsegítésére.

Kövessen minket a Facebookon is!