Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 14. 05:27 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kiváló nyaralóidő várható

Kiváló nyaralóidő várható
Szerdán folytatódik a kánikula, csak helyenként enyhíti enyhíti zápor, zivatar a meleget. A következő napokban hasonló időben lesz részünk. Tovább emelkedik a hőmérséklet, pénteken helyenként már 37, 38 fok sem kizárt.

Szerdán a többórás napsütést általában kevés felhő zavarja, de délután az északi és keleti országrészben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Itt egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Mérsékelt, helyenként élénk lesz az északnyugati szél. 31, 36 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Fronthatás továbbra sem érvényesül, de a hőségben bágyadtság, fáradékonyság jelentkezhet. A napi középhőmérséklet helyenként már a 27 fokot is meghaladja. Egész nap nyáriasan öltözhetünk. Figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra. Az UV-sugárzás erős marad. A porszint kissé nő. A belváros légszennyezettsége Budapesten megközelítheti az egészségügyi határértéket. Általában száraz utakra, erős napsütésre lehet számítani. A középső országrészben megélénkül a szél. A járművek utastere gyorsan felhevül, gyermeket, állatot ne hagyjunk bezárva!

Csütörtökön fokozódik a hőség. A napos időt a déli óráktól gomolyfelhők zavarják, melyekből néhol kialakulhatnak frissítő záporok, zivatarok. A szél mérsékelt marad. 32, 37 fokra számíthatunk.

Pénteken a zavartalan napsütést követően a déli óráktól helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elvétve lehet frissítő zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 38 fok között alakul.

Szombaton általában derült lesz az ég, számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 33, 38 fok várható.

Vasárnap több órára kisüt a nap, általában kevés felhő lesz az égen. Csapadék legfeljebb elvétve valószínű. Megélénkül az északnyugati szél. 31, 36 fokra számíthatunk.

Hétfőn fülledt időre számíthatunk, a több-kevesebb napsütés mellett a gyakori felhősödésekből helyenként záporok, zivatarok várhatóak, heves zivatar is kialakulhat. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!