Július 23. kedd, Lenke
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi Evangélium - \"Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek!\"
Hírek, események 2010. július 14. 09:20 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi Evangélium - \"Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek!\"

Képgaléria
Napi Evangélium - "Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek!"
Abban az időben Jézus így fejezte be tanítását: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni. Mt 11,25-27

Elmélkedés:

Jézus szavai szerint nem az emberi bölcsességgel rendelkezők értik meg az isteni kinyilatkoztatást, hanem akik megnyitják szívüket az isteni igazság előtt. Emberi értelmünk kevés volna ahhoz, hogy megismerjük Istent, ezért maga Isten tárja fel előttünk önmagát, hogy megismerhessük őt. Az isteni kinyilatkoztatásból tárul fel számunkra az Atya és a Fiú egyedülálló és kölcsönös szeretetkapcsolata, amelyet a Szentlélek éltet. Isten belső életének mély megismerése csak Jézus által vált lehetővé. Az Atya a Fiúban mutatja meg irántunk való irgalmas szeretetét, aki küldetésének befejeztével elküldi nekünk a Szentlelket. E „felülről” hozzánk érkező isteni szeretet viszonzásaként a Fiú által a Szentlélekben felemelkedve juthatunk el az Atyához.
© Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Porta Egyesület Szenteste Alapítvány Wojtyla Ház