Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 14. 13:25 | Szerző/forrás: www.egycseppfigyelem.hu

Egy csepp figyelem az egészségért

Képgaléria
Egy csepp figyelem az egészségért
Az Egy csepp figyelem Alapítvány ECSET (Egy CSEpp Teszt) elnevezésű országos szűrőprogramjával 2010. július 16-án, pénteken Kecskemétre érkezik. Az Erős Antónia által létrehozott Alapítvány munkatársai a Fő téren (Szabadság tér) biztosítanak minden érdeklődőnek ingyenes egészségügyi szűréseket. A látogatók találkozhatnak majd az RTL Klub műsorvezetőjével, Erdélyi Mónikával is!

Az Egy csepp figyelem Alapítvány közel fél éves programja alatt péntekről péntekre végiglátogatja az ország megyeszékhelyeit, és felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára. Az országjáró rendezvény tizedik állomása Kecskemét, ahol a szakemberek ingyenes egészségügyi tesztekkel állnak az érdeklődök rendelkezésére, és segítséget nyújtanak azoknak, akiknek mért értékei eltérnek a kívánatostól.

Kecskemét központi terére érkezik az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője, Erdélyi Mónika is, és az érdeklődőkkel együtt teszteli majd egészségi állapotát. Az ECSET minden egyes állomására ugyanis a szakemberekkel tart egy olyan ismert ember, akinek megyei kötődése van. Mónika Kiskunhalason született, és itt élt szüleivel, ezért örömmel vállalta a megye képviseletét.

Pénteken, Kecskeméten öt sátor várja majd a látogatókat: a 77 Elektronika standján vércukorszintet, az Accutrend sátrában koleszterint, míg az Omronéban vérnyomást lehet méretni, valamint a testösszetétel monitor segítségével kideríthető a testben lévő izom és zsír aránya. Ugyanitt lehetőség nyílik a rendszeresen ellenőrzött testmozgás egyik legnépszerűbb eszközével, a lépésszámlálóval való ismerkedésre is. ALa Roche Posay sátrában melanoma vizsgálatra lehet jelentkezni, valamint a helyszínre érkezik egy gyógyszerész is, aki az összes mért eredmény alapján rizikó-elemzést végez, és hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket.

Az Egy CSEpp Teszt eseményeire látogatók egyébként nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én, az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten, a SYMA Csarnokban, ahol Kecskemét városát Erdélyi Mónika képviseli majd.

Az Alapítvány munkatársai várják tehát az érdeklődőket Kecskeméten,  július 16-án, pénteken 11:00 és 16:00 óra között a Fő téren!

Szánjon egy csepp figyelmet egészségére!

Kövessen minket a Facebookon is!