Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 15. 08:30 | Szerző/forrás: baon.hu

Frontális ütközés az 52-esen: két súlyos sérült

Frontális ütközés az 52-esen: két súlyos sérült
Kamion és személyautó ütközött frontálisan az 52-es főút 23-as kilométerszelvényénél, a kerekegyházi és az izsáki bekötőutak között. A hajnali 4 óra körül történt balesetben mindkét sofőr súlyosan sérült.

– Láttam, ahogy áttért az én sávomba. Többször rávillantottam, de nem ment vissza. Megpróbáltam én is balra menekülni, ezután ütköztünk… – mondta el a tűzoltóknak a kamionba szorult sérült sofőr, miközben kivágták a fülkéből. Magát hibáztatta a 61 éves férfi, pedig nem ő tehetett a balesetről.

Kecskemét felé tartott a veszprémi Suzuki, és feltehetően elaludt a volán mögött az 57 esztendős járművezető. Az áruval megrakott kecskeméti kamion már nem tudta elkerülni az ütközést. Ezután a kamion felborult, és elzárta az úttestet.

A nyerges-vontató fülkéje egy fának ütközött, beszorult a kamionos az ülésbe. Közben a törött Suzuki az árokba borult, és a veszprémi férfit is tűzoltók vágták ki a kocsiból. A rendőrség tájékoztatása szerint mindkét járművezető súlyosan sérült: a kamionos lába törött, a veszprémi férfi sérülései pedig a kórházi vizsgálatok után derülnek majd ki. 

Az oldalára dőlt kamion elzárja az úttestet, eért Izsák felé terelték a rendőrök a forgalmat. A műszaki mentés feltehetően több órán keresztül tart majd.

Kövessen minket a Facebookon is!