Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 20. 05:34 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Visszatér a kánikula

Visszatér a kánikula
Ma hosszabb időre süt ki a nap, de időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben főként a Dunántúlon és a középső megyékben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Estefelé északkeleten és a Dél-Alföldön is előfordulhat helyenként zápor, zivatar. Mérséklődik az északi, északkeleti szél. Kora délután 29, 34 fok várható, az Alföldön lesz melegebb.

Fronthatás nem érvényesül, ismét erősödik a nappali felmelegedés. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Többfelé fülledt lesz a levegő. Esernyőre főként az ország középső felében lesz szükség. A pollenkoncentráció és a légszennyezettség kissé emelkedik. Napközben ismét nyáriasan öltözhetünk, csak hajnalban-reggel lehet szükség vékonyabb pulóverre. Az UV sugárzás délben erős lesz. Délelőtt általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, de délnyugaton lehetnek záporok, zivatarok. A közlekedést a déli óráktól egyre többfelé nehezíthetik záporok, zivatarok az középső országrészben, melyeket intenzív csapadékhullás, jégeső, viharos oldalszél kísérhet. Csökkenhet a menetstabilitás, romolhatnak a látásviszonyok. Emellett az erős napsütés is zavaró lehet.

Szerdán délelőtt alig lesz felhő az égen, délután főként a Dunától keletre növekszik a gomolyfelhőzet. Helyenként kialakulhat futó zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 30, 35 fokra számíthatunk.

Csütörtökön
általában napos, száraz idő várható, de a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek. Futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Kánikula várható. A déli szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Pénteken
folytatódik a napos száraz idő, felhő is alig lesz az égen. Egy újabb kánikulai napra számíthatunk. Megélénkül a déli szél. Kora délután 32, 37 fok várható.

Szombaton
a hajnali órákban egy hidegfront érkezik, amelynek szakadozott felhőrendszere mentén napközben elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Megerősödik az északnyugati szél. 27, 33 fokra számíthatunk.

Vasárnap
néhány órás napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a keleti és déli országrészben várható záporeső, zivatar. Élénk lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!