Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 20. 08:26 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain hétfőn 1 halálos, 2 súlyos, 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 3 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 1 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre.

Hétfőn 08.30 órakor egy 27 éves kecskeméti férfi az általa vezetett segédmotor-kerékpárral közlekedett Kecskemét felől Hetényegyháza irányába. Haladása során balra kívánt kanyarodni és vélhetően nem vette észre, hogy már a mögötte megkülönböztetett jelzéssel érkező mentőautó előzésbe kezdett. A mentőt vezető 25 éves kecskeméti férfi már vészfékezéssel sem tudta az ütközést elkerülni. A baleset következtében a motoros olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a MÁV szolgálattevőjének bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, mert július 15. és 19. közötti időben a Szalkszentmárton - Dunavecse közötti (105. és 141. km szelvény) vasúti vonalról 600 db sínrögzítő csavart loptak el 207.000,-Ft. értékben.

Közigazgatási eljárás indult egy 55 éves román állampolgár rendkívüli halálesete ügyében, mert hétfőn délután a férfit egy soltszentimrei lakóház udvarán mozdulatlanul találták. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a férfi feltehetően áramütés következtében vesztette életét a bejelentést megelőzően mintegy 24 órával. A körzeti orvos és a helyszíni szemle során beszerzett adatok az idegenkezűséget kizárták.

Kollegáink őrizetbe vettek egy 54 éves szanki férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 16-án este előzetes szóváltást követően egy szanki sörözőben késsel háton szúrt egy szanki férfit, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A férfi továbbá megalapozottan gyanúsítható több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is.

Őrizetbe került még egy 37 éves hajdúböszörményi férfi is, aki ellen a Debreceni Városi Bíróság közveszély okozás elkövetése miatt, a Debreceni Városi Bíróság és a Hajdúböszörményi Városi Bíróság lopás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki.

Eljárás indult 1 szerb, és 1 koszovói állampolgárok ellen, akik tegnap tiltott határátlépést követtek el. Elfogásukra lakossági bejelentés alapján hajnalban a Csikérián egy buszmegállóban került sor. Idegenrendészeti őrizetbe kerültek a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!