Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 20. 11:39 | Szerző/forrás: www.kecskemet.hu

Óriási lépésekkel halad a Mercedes-gyár építkezése

Óriási lépésekkel halad a Mercedes-gyár építkezése
Tovább erősödött a kecskeméti új Mercedes-Benz üzem építkezésének projektcsapata: kereken 80 új munkatárs – több mint valaha egyetlen hónap alatt – veszi fel tevékenységét július 1.-vel.

 - Az egész csapat nevében szívből üdvözlöm az új munkatársakat! Örülünk, hogy közösen visszük teljes erővel előre az üzem felépítését. A minőség és a hatékonyság már most, az üzem felépítésekor elsődleges szempont, hiszen már az első magyar gyártású Mercedes-Benz autót csúcsminőségben adjuk majd át a vevőnek. – mondta Frank Klein, a gyárépítés projektvezetője és a Mercedes-gyár leendő igazgatója.

A projektcsapat jelenleg kereken négyszáz fős, ebből 280 a magyar dolgozó, akik túlnyomórészt belső képzésen vesznek részt. Idén még további 300 főt állítanak be, így év végére hétszázan lesznek a fedélzeten. Az elkészült üzem mintegy 2.500 főt foglalkoztat majd.

Terv szerint halad az építkezés

Az építkezés teljes gőzzel, és az utóbbi hetek akadályozó időjárása ellenére terv szerint halad. Továbbra is nagyon pozitív az együttműködés a különféle engedélyezési eljárásokban illetékes hatóságokkal.

Június elején beépítettek két nagyteljesítményű transzformátort az üzem energiaközpontjába, jelenleg a kapcsoló-berendezést létesítik. Már üzembe helyeztek egy ideiglenes számítóközpontot, és beszerelték a gyár vezetési rendszerének központi részét. A fényezőcsarnokban már elkészült a legfelső szint is. Gyorsan haladnak a munkák az épületek tetőszerkezetén és a burkolaton: az ezüstszínű homlokzati elemek már jól láthatók a közeli országútról. Megkezdődött az épületgépészeti szerelés, és a karosszériaüzemben a padló betonozása.

Együttműködés a magyar beszállítókkal

A Kecskeméten épülő Mercedes-Benz üzem beruházási összege 800 millió euró. A magyar gazdaság erősen profitál a helyszínválasztásból, hiszen az építési megbízások több mint 75 százalékát magyar cégek kapták; eddig 17 magyar beszállító nyert el jelentős megbízást a majdan gyártott autók alkatrészeinek beszállítására; és a sorozatgyártást 2012-ben megkezdő gyár üzemeltetésében magyar vállalkozások lehetnek partnerek. Már több témakörben folynak a tárgyalások, például az Facility Management és az étkeztetés témájában.

Két új Mercedes-Benz kompakt modell sorozatgyártása kezdődik 2012-ben

A kecskeméti üzem testvérgyára lesz a rastatti üzemnek, amely a Daimler konszernben a kompakt autók kompetencia központja. 2012-től Magyarországon készül a mai A- és B- osztály utódgenerációjának összesen négy modelljéből kettő. A márka ezáltal bővíti kínálatát a prémium kompaktautók kategóriájában, hogy új ügyfélcsoportokat nyerhessen meg, és további piacokon növekedhessen.

Kövessen minket a Facebookon is!