Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 21. 13:38 | Szerző/forrás: baon.hu

Három holttest – három gyilkos

Három holttest – három gyilkos
Nem két, hanem három embert gyilkolt meg a rendőrök gyanúja szerint az a három férfi, akiket hétfőn vettek őrizetbe, miután két holttestet ástak ki Bátmonostor határában. A harmadik holttestet nem messze ettől a helytől, tegnap találták meg elásva a nyomozók. Valószínűleg ő az az ismert bajai vállalkozó, akinek eltűnése egy éve nagy port kavart a Sugovica-parti városban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a jelenleg őrizetben lévő S. ZOLTÁN (20 éves) szeremlei, P. ATTILA (27 éves) és SZ. ZOLTÁN (27 éves) bátmonostori lakosok ellen – közölte a mai sajtótájékoztatón Polyák Zsolt rendőr őrnagy.

A Bajai Rendőrkapitányság korábban közigazgatási hatósági eljárást folytatott M. Judit (32 éves) és élettársa K. Zoltán bajai lakosok eltűnése miatt, akik 2008. márciusa óta semmilyen életjelet nem adtak magukról, tartózkodási helyük ismeretlen volt.

– Az eltűnt személyek felkutatására mind a Bajai Rendőrkapitányság, mind pedig a főkapitányság nagy hangsúlyt fektetett, ugyanis az üggyel összefüggésben számos ellentmondás merült fel – hangsúlyozta Polyák őrnagy. – Az ügyben végzett körözés, az adatgyűjtések és tanúkihallgatások során beszerzett információk  alapján felmerült a gyanú, hogy az eltűnt személyek bűncselekmény áldozatává váltak.

Az eddig beszerzett és rendelkezésre álló adatok szerint P. Attila gyanúsított 2008. március 27-e és 31-e között elhatározta, hogy az akkor még fiatalkorú S. Zoltán gyanúsított valamint – a jelenleg szökésben lévő – T. Norbert segítségével megöli M. Juditot és élettársát, mivel velük anyagi természetű vitába keveredett.

  \"Ebből Ebből a gödörből került elő a két holttest

Elhatározásukat tett követte: S. Zoltán,Sz. Zoltán és T. Norbert kocsival Bátmonostor község külterületén lévő fenyves erdőbe ment, ahol közösen egy két méter mély gödröt ástak. Amikor végeztek, Sz. Zoltán kiszállt az autóból, majd P. Attila, fk. S.t Zoltán és T. Norbert Bajára indult. P. Attila korábban vacsorára hívta a sértetteket, akiket út közben fel is vettek az autóba, majd a hézigazda bátmonostori családi házába mentek.

P. Attila előbb megvendégelte a férfit és a nőt, majd kérésére fk. S. Zoltán gyanúsított lőfegyverrel K. Zoltánt tarkón lőtte, míg M. Juditot társai bántalmazták, majd megfojtották. A három férfi ezután a holttesteket egy gépkocsiba rakta, és a kiásott gödörhöz hajtottak, majd eltemették az áldozatokat.

– Hétfőn Bátmonostor külterületén, egy erdő közelében találtak rá a rendőrök az oszlásnak indult holttestekre, amelyek valószínűleg azonosak a korábban eltűntként körözött sértettekkel – adott tájékoztatást dr. Polyák. - Valamennyi gyanúsított esetében javaslatot tettünk az előzetes letartóztatásuk elrendelésére.

  \"Polyák Polyák Zsolt számolt be a nyomozás eredményeiről a sajtótájékoztatón

Csakhogy ezzel még koránt sincs vége a megdöbbentő bűncselekménynek. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott: a Bajai Rendőrkapitányságon 2009. július 21-én bejelentést tettek Gy. János (52 éves) bajai lakos eltűnése ügyében, aki 2009. július 18-án az esti órákban egy barátjával a Baja Petőfi-szigeten megrendezett EFOTT-on szórakozott, majd egyedül ment haza. Ezután hozzátartozói már sem telefonon sem személyesen nem tudtak vele kapcsolatba lépni, tartózkodási helye ismeretlen volt.
 
– Kedden Sz. Zoltán közreműködésével Bátmonostor külterületén egy akácerdőben elásva megtaláltunk egy férfi holttestet, amely feltehetőleg azonos a közismert bajai vállalkozóval, Gy. János eltűnt személlyel – hangsúlyozta a bűnügyi osztályvezető, hozzátéve, hogy a holttestek azonosítása még nem történt meg.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: \'124950740848507\', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement(\'script\'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + \'//connect.facebook.net/hu_HU/all.js\'; document.getElementById(\'fb-root\').appendChild(e); }());

Kövessen minket a Facebookon is!