Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 22. 05:06 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Tovább fokozódik a hőség, de hétvégén hidegfront jön

Tovább fokozódik a hőség, de hétvégén hidegfront jön
Péntekig egyre forróbb lesz az idő, az ÁNTSZ szerdától elrendelte a másodfokú hőségriasztást. Hétvégén azonban egy hidegfront érkezik, tartósan enyhül a nappali felmelegedés.

Csütörtökön folytatódik a hőség. A napsütés lesz túlsúlyban. Gomolyfelhők elsősorban keleten tornyosulnak, és főként ott fordulhat elő elszórt jelleggel rövid nyári zápor, zivatar. Változó irányú szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 35 fok között alakul.

Fronthatás nem várható. A hőség és az erős napsütés megterhelő lehet. Fontos odafigyelni a folyadékfogyasztásra.  A légszennyezettség és a porkoncentráció kissé nő, a nagyvárosokban közepes szintet érhet el. Általában szárazak lesznek az utak, kedvező feltételek várhatók. Csak néhol zavarja rövid zápor a közlekedést szélerősödéssel, intenzív csapadékkal. A szembe sütő nap azonban sokfelé rontja majd a látási viszonyokat. A gépjárművek utastere gyorsan felhevül, gyermeket és élő állatot senki ne hagyjon a napon parkoló autóban! Lenge, világos ruhákba érdemes öltözni. Ajánlott a fejet és a szemet védeni az erős napsütéstől.

Pénteken tetőzik a hőhullám. A forró időben kevés felhő lesz az égen. Legfeljebb elvétve lehet futó zápor. Mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 32, 37 fok várható.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett egy átvonuló hidegfront okoz elszórtan záport, zivatart. A Tiszántúlon eleinte folytatódik a kánikula. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. 22, 32 fokra számíthatunk, a Kisalföldön lesz a leghidegebb.

Vasárnap friss, szeles idő várható. A néhány órás napsütést felhőátvonulások szakítják meg, melyekből elszórtan záporok alakulhatnak ki. Élénk, időnként erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk lesz. Kora délután 19, 24 fok várható.

Kedden a napsütést gomolyfelhők zavarják meg, és helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Élénk marad az északnyugati szél. 20, 25 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!