Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 22. 11:35 | Szerző/forrás: baon.hu

A berosálásig már nem jutnak el

A berosálásig már nem jutnak el
Kecskemét főteréről, a Békás-tó melletti sakkasztaloktól kártyások zavarják el a sakkozókat. A piros ász ellen nem használ a sáncolás.

A Sugár György emlékversenyeknek is helyet adó fedett asztalsorhoz a kecskeméti Bednárik Sándor kalauzol.

Csövesek, csavargók foglalják el a helyünket. Az öt éve több millióért épített asztalok most használhatatlanok. Rendszeresen itt tanyáznak, előttük boros flaska és gyakran hangoskodnak - hívta fel a figyelmünket a főtéri konfliktusra az idős sakkozó.

Sanyi bácsi már több ízben összeszólalkozott a helyfoglalókkal. Mi is elkísértük a Békás-tónak nevezett szökőkúthoz. Amint meglátták az asztalok körül ücsörgők, hangos szitokszóval illették, és ha el nem fut, talán meg is verik az öreget.

A sakkversenyeket szervező Napsugár Szabadidősport Egyesület vezetője több fórumnál is jelezte a problémát. Bednárik Sándorral júniusban személyesen vittek levelet a városházára, jártak a közterület-felügyeletnél, a rendőrségen.

Az önkormányzatnál tájékoztató tábla kihelyezését ígérték, a rendőrség rendszeres járőrözést, a helyzet azonban változatlan - mondta el a Petőfi Népének Boksa Éva egyesületi elnök. - A nyár folyamán minden második szombaton bajnokságot rendezünk, akkor a sakkozóké a terület. Saját eszközeinkkel ennél többre nem vagyunk képesek.

Az állítás nem igaz, ellenőreink naponta járnak a főtéren, nem tapasztalnak ilyesmit - reagál Nagy Sándor, a városi közterület felügyelet intézményvezető-helyettese. Hozzáteszi: közterületen szeszesitalt fogyasztani valóban tilos, a szabályszegőkre idén 104 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

Intézkedni azzal szemben lehet, akit tetten érnek - mondja Nagy - Közterületen a tiltott szerencsejáték szervezése, az abban való részvétel is törvényellenes, pénzbírsággal sújtható. Ez történetesen sakk vagy kártyajáték is lehet, ha pénznyeremény a tét. A gyakorlatban azonban nehezen bizonyítható a tiltott szerencsejáték. Akik ilyet űznek, azonnal felhagynak tevékenységükkel amint rendőrt, vagy közterületes ellenőrt látnak.

Kövessen minket a Facebookon is!