Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 30. 05:42 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Nyugaton egy hűvös napra számíthatunk

Nyugaton egy hűvös napra számíthatunk
Pénteken az ország keleti részén már jobbára napos időjárás várható, és a hőmérséklet is emelkedik. Ugyanakkor a Dunántúlon erősen felhős, csapadékos és hűvös időre van kilátás. A hétvégén viszont már mindenütt a napsütésé lesz a főszerep, többfelé alakul 30 fok felett a maximum.

Pénteken a keleti országrészben több órás napsütésre lehet számítani, egy-egy nyári zápor, zivatar alakulhat ki. A Dunántúlon ugyanakkor erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. Általában 24, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet, de a tartósan csapadékos nyugati határszél mentén 20 fok körüli értékeket mérhetnek.

Kettős fronthatás érvényesül, ezért a meleg- és hidegfrontra érzékenyek egyaránt érezhetnek kellemetlen tüneteket.  Fejfájás, fáradékonyság, kialvatlanság  jelentkezhet, a nyugati országrészben élőknél az esős  időben erősödhetnek a reumatikus panaszok is.  Az utóbbi napok szeles, csapadékos időjárásának következtében tiszta a levegő az országban. A keleti megyékben lnövekszik a pollenkoncentráció, egyre erősebb allergiás tüneteket okozó anyagok jutnak a levegőbe.

Szombaton országszerte több órás napsütésre van kilátás, a melyet csak csak az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet szakít meg, elszórtan fordul elő záporeső, zivatar. Mérsékelt lesz az északi szél. 26, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap jobbára napos idő várható, de délután helyenként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol záporeső, zivatar kialakul. A szél mérsékelt lesz. 28, 33 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn napos időre, kánikulai melegre számíthatunk. estefelé az északi és a nyugati tájakon lehet néhol zápor, zivatar. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Kedden változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Erős lesz az északnyugati szél. 22, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán nyugaton több órára kisüt a nap, keleten a többször erősen felhős égből zápor, helyenként zivatar várható. Az északnyugati szél élénk lesz. 20, 26 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!