Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 31. 06:05 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Szombaton országszerte nyári idő várható

Szombaton országszerte nyári idő várható
Szombaton országszerte több órás napsütésre van kilátás, a melyet csak az időnként megnövekvő gomolyfelhőzet szakít meg. Elszórtan fordul elő záporeső, zivatar. Mérsékelt lesz az északi szél. 26, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés

Markáns fronthatás nem várható, így a frontra érzékenyek fellélegezhetnek.  A változékony, fokozatosan melegedő időben fejfájás, fáradékonyság, kialvatlanság  jelentkezhet, a zivatarok környezetében a gyermekek nyugtalanok lehetnek, valamint a görcsös és ízületi panaszok is erősödhetnek.Az utóbbi napok csapadékos időjárásának következtében tiszta a levegő az országban. Országszerte kissé növekszik a pollenkoncentráció, erősödhetnek az allergiás tünetek.

Vasárnap jobbára napos idő várható, de délután helyenként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol záporeső, zivatar kialakul. Gyenge lesz a légmozgás. 28, 33 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn napos időre, kánikulai melegre számíthatunk. estefelé az északi és a nyugati tájakon lehet néhol zápor, zivatar. A gyenge légmozgás mellett a hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Kedden változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Erős lesz az északnyugati szél. 22, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán nyugaton több órára kisüt a nap, keleten a többször erősen felhős égből zápor, helyenként zivatar várható. Az északnyugati szél élénk lesz. 20, 26 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön országszerte sok napsütést várható, amit csak a helyenként megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhat meg. Mérsékelt lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!