Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 2. 20:07

Lezsák Kárpátaljára zarándokol

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vezeti azt a háromnapos zarándokutat, amely ma indult Kárpátaljára, a boldoggá avatott görög katolikus püspök, Romzsa Tódor életének főbb állomásaira.

 

   
 

 

   

 



 

 

 


// \'); // ]]>

A Romzsa Tódor-vetélkedő díjnyertes csapatainak diákjai - közel 40 fő - Erdélyből, a Felvidékről és Magyarországról érkeznek a vértanú püspök szülőfalujába, Nagybocskóra. Ellátogatnak a gyilkos merénylet helyszínére, Munkácsra, majd Ungváron megkoszorúzzák Romzsa Tódor síremlékét - olvasható a parlament sajtóosztályának közleményében.

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakitelek Alapítvány és a Mindszenty Társaság Megalkuvás nélkül, Romzsa Tódor élete és kora címmel csapatversenyt hirdetett a Kárpát-medencében, középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére. A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő 25 csapatot hívták meg, felkészítő tanáraikkal együtt, a 2010. április 15-én csütörtökön megrendezésre kerülő középdöntőre, a Lakitelek Népfőiskolára. Ekkor dőlt el, melyik az a tizenkét csapat, melynek tagjai részesei lehetnek a másnapi döntőnek. Az első hét helyezett csapat kísérőjével együtt meghívást kapott a 2010. augusztus 2-4-ig szervezett Romzsa Tódor zarándokútra.

Kövessen minket a Facebookon is!