Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 3. 08:25 | Szerző/forrás: baon.hu

Épül a gyár, gyarapszik a kollektíva

Képgaléria
Épül a gyár, gyarapszik a kollektíva
Újabb 72 magyar munkatárs állt munkába tegnap a kecskeméti Mercedes gyárban.

Az üzemben jelenleg 280 magyar dolgozik, a most felvett munkatársakkal tehát már 350 fölé emelkedik a foglalkoztatottak száma.

– A felvett kollégák számát tekintve  július volt a „rekord”, hiszen akkor 80 új munkatárssal kötöttünk szerződést. Most, augusztus 2-től pedig újabb 72 magyar kolléga kezdhette meg a munkát a Mercedesnél, ami, - azt gondolom, szintén nagyon szép szám – mondta el a Petőfi Népének Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megbízott kommunikációs vezetője.

A cég tervei szerint év végéig további 300 magyar szakembert szeretnének munkába állítani Kecskeméten, ami azt jelenti, hogy a magyar alkalmazotti létszám még idén elérheti a 700 főt. A kecskeméti Mercedes gyár teljes kollektívája 2012-ig nagyjából 2500 főre növekszik majd.

A kommunikációs vezetőtől azt is megtudtuk: a munkatársak kiválasztása mellett a gyárban és az építkezésen is minden a menetrend szerint halad: most szerdán "munkába áll" egy légtechnikai berendezés, szeptemberben pedig már a gépeket telepítik a felületkezelő és festőüzembe. Mindeközben a magyar beszállítókkal is folyamatosak a tárgyalások.

Kövessen minket a Facebookon is!