Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 5. 05:48 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Csütörtökön a meleg időben zivatarok törnek ki

Csütörtökön a meleg időben zivatarok törnek ki
Csütörtökön többórás napsütésre, meleg időre és délutáni záporokra, zivatarokra számíthatunk. Pénteken egy újabb hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet, de hétvégére fokozatosan megnyugszik az időjárás.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Fronthatásra nem kell számítani.  A nyári melegben fáradékonyabbak lehetünk, lassulnak a reflexeink, vigyázzunk a közlekedésben. Nyári, szellős ruhát érdemes felvenni, a délutáni záporok, zivatarok miatt az esernyőt is vigyük magunkkal.

Pénteken egy újabb hidegfront hatására ismét többfelé számíthatunk záporokra, a keleti országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak. Erős lesz az északnyugati szél. 23, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton mérsékelten meleg időre van kilátás. Főleg az északi és az északkeleti országrészben futó záporok, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat, máshol több órás napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szél élénk lesz. 22, 27 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap többórás napsütés várható, kevés felhő lesz az égen, számottevő csapadék sehol sem várható. Mérsékelt lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 29 fok között alakul.

Hétfőn napos, nyárias idő várható, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 28, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden meleg, nyári időre van kilátás. Szinte zavartalan napsütésre lehet számítani. A szél mérsékelt lesz. 30, 33 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!