Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 6. 05:39 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hidegfront jön, heves zivatarok várhatók

Hidegfront jön, heves zivatarok várhatók
Pénteken egy újabb hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet, nagy hőmérsékleti kontraszt alakul ki az országban. Heves zivatarok alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel. A hétvégén fokozatosan megnyugszik az időjárás, a napsütésé lesz a főszerep.

Pénteken egy újabb hidegfront hatására ismét többfelé számíthatunk záporokra, a középső és keleti országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak. Eleinte főként a Dunántúlon, később, néhány órás napsütést követően a keleti megyékben is számíthatunk csapadékra. Egy-egy zivatart felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetnek. Északnyugatira fordul és megélénkül a szél. A nyugati határ közelében 21, 26 fok körül alakul a hőmérséklet, máshol 27, 32 fok várható. A Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Hidegfronti hatás várható. A frontra érzékenyeknél fáradékonyság, fejfájás, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek.  A Tiszántúlon élőknek még a hőség okozhat panaszokat, ugyanakkor a Dunántúl nagy részén a sokéves átlag alatt marad a csúcshőmérséklet. A légszennyezettség alacsony marad. A többfelé kialakuló záporok, zivatarok miatt nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak az autósok. Heves zivatarok idején jelentősen romlanak a látási viszonyok, megerősödik a szél. Helyenként jégeső is előfordulhat. A nyugaton élőknek jól jöhet egy vékony pulóver, a hűvösebb idő és a megélénkülő szél miatt. Az esernyőt vagy az esőkabátot mindenhol érdemes magunkkal vinnünk.

Szombaton mérsékelten meleg időre van kilátás. A többórás napsütés mellett helyenként futó záporok, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 23, 29 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap többórás napsütés várható, helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de számottevő csapadék sehol sem várható. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 29 fok között alakul.

Hétfőn napos, nyárias idő várható, csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz az északi szél. 28, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden meleg, nyári időre van kilátás. Szinte zavartalan napsütésre lehet számítani. Az északi szél mérsékelt lesz. 29, 33 fokra melegszik a levegő.

Szerdán kánikulára készüljünk, sok lesz a napsütés, kevés felhő jelenik meg az égen. A szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!