Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 9. 05:32 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Egyre több napsütés, egyre melegebb idő várható

Egyre több napsütés, egyre melegebb idő várható
A hét első felében jobbára napos időre van kilátás, és fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Csütörtökre a kánikula is visszatér.

Hétfőn a nap első felében északnyugaton változó felhőzetre, helyenként futó záporra készülhetünk, máshol több órára kisüt a nap. Délután napos, nyárias idő várható, kevés felhő lesz az égen. Csak elvétve alakulhat ki jelentéktelen záporeső. Mérsékelt, időnként élénk lesz az északnyugati szél. 27, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Fronthatásra az ország nagy részén nem kell számítani, a napsütés javítja a közérzetet.  Csak a nyugati és északi megyékben várható gyenge hidegfronti hatás kisebb felhősödéssel, egy-egy záporral. A légszennyezettség és a porkoncentráció is alacsony, de fokozatosan emelkedik a pollenek aránya a levegőben. Megkezdődik a parlagfű szezonja, az allergiásokra egyre nehezebb napok várnak. Általában kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei. Eleinte a Dunántúlon még futó záporok miatt lehetnek vizes utak, de jelentős csapadék nem várható az országban. Elsősorban a reggeli és a késő délutáni időszakban az erős napsütés zavarhatja a vezetőt. Reggel és este jól jön egy vékony pulóver. Délelőtt a Dunántúlon élőknek is szükségük lehet melegebb öltözékre és esernyőre.

Kedden meleg, nyári időre van kilátás. Sok napsütésre lehet számítani, de nyugaton a délutáni órákban kissé megnövekszik a felhőzet. A szél mérsékelt lesz. 28, 33 fokra melegszik a levegő.

Szerdán országszerte több órára kisüt a nap, az nyugati és északi megyékben lehet több felhő az égen. Egy-egy futó zápor legfeljebb elvétve lehet. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett a délután megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként elsősorban a középső országrészben futó zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. Kora délután 31, 36 fok várható.

Pénteken hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, ugyanakkor az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan kialakulhatnak futó záporok, néhol heves zivatarok. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 31, 36 fokra számíthatunk.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett időnként erős gomolyfelhő-képződés várható, elszórt záporokkal, néhol heves zivatarokkal. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!