Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 10. 05:35 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Egyre több napsütés, egyre melegebb idő várható

Egyre több napsütés, egyre melegebb idő várható
A hét első felében egyre több napsütésre van kilátás, és fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Számottevő csapadékra nem kell számítani. Csütörtökre a kánikula is visszatér.

Ma meleg, nyári időre van kilátás. Sok napsütésre lehet számítani, de a délutáni órákban kissé megnövekszik a gomolyfelhőzet, számottevő csapadék nem várható. A szél gyenge, mérsékelt lesz. 26, 31 fokra melegszik a levegő.

Fronthatásra nem kell számítani, a napsütés javítja a közérzetet.  A légszennyezettség és a porkoncentráció is alacsony, de fokozatosan emelkedik a pollenek aránya a levegőben. Megkezdődik a parlagfű szezonja, az allergiásokra egyre nehezebb napok várnak. Általában kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei. Elsősorban a reggeli és a késő délutáni időszakban az erős napsütés zavarhatja a vezetőt. Reggel és este jól jön egy vékony pulóver, napközben a nyári melegnek megfelelően öltözködjünk.

Szerdán sok napsütésre és egyre melegebb időre számíthatunk. Csak helyenként növekednek meg a gomolyfelhők, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Csütörtökön hőségre készüljünk. A napsütést gomolyfelhők zavarják, de számottevő csapadék nem alakul ki. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 30, 35 fok várható.

Pénteken többórás napsütésre, kánikulára számíthatunk. Az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan alakulhatnak ki záporok,  zivatarok. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 30, 36 fokra számíthatunk.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett időnként erős gomolyfelhő-képződés várható, elszórt záporokkal, néhol heves zivatarokkal. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 36 fok között alakul.

Vasárnap folytatódik a fülledt, igen meleg időjárás, keleten több, nyugaton kevesebb napsütéssel. Heves zivatarok alakulhatnak ki felhőszakadással, jégesővel. Változó irányú szél lesz. Kora délután 29, 36 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!