Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 13. 19:33

Hitelek nélküli sikerek

Képgaléria
Hitelek nélküli sikerek
Olyan épülő-szépülő település Lajosmizse, amelynek önkormányzata nincs eladósodva, azaz nem kényszerül arra, hogy hitelek felvételével próbálja költségvetését működésben tartani. Ugyanakkor következetes várospolitikát folytat annak érdekében, hogy a polgárai fontosnak érezzék a település sorsát, jövőjét. A Lajosmizsei Napok rendezvénysorozatot a várossá nyilvánításuk óta - vagyis immár 17 éve – az összekovácsolódás, a lokálpatrióta célok eléréséhez vezető útnak érzik. Basky András polgármestert a település mindennapjairól, az önkormányzat fontosabb feladatairól is faggattuk a hagyományos augusztusi ünnepségük ürügyén.

- Sajnos az önkormányzatokkal szembeni megszorítások arra kényszerítenek bennünket, hogy minden területen – így a városi ünnepségünkön is – szorosra húzzuk a nadrágszíjat. Azonban a lovas sport szerelmesei ez alkalommal sem fognak csalódni, hiszen augusztus 21-én gyermek ügyességi verseny, a következő napon pedig, országos díjugrató bajnokság színhelye lesz a Táltos Birtok Alapítvány lovas pályája – nyilatkozta lapunknak Basky András. – A másik igazi jellegzetessége ünnepségünknek az országos Pannónia – Veterán Rally és  motoros találkozó lesz, több koncert kíséretében. Természetesen most is közönség elé lépnek egyes művészeti csoportjaink, és sportrendezvényre is várjuk az érdeklődőket. Mi is csatlakoztunk ahhoz az országos kezdeményezéshez, hogy a tűzijátékról lemondva, annak tervezett költségeit felajánljuk az árvízkárosultaknak.

A megszorítások ellenére kiemelkedő figyelmet fordítottunk a fejlesztésekre. Folyamatban van a temetőnkben egy új ravatalozó építése (38 millió forint), elindult a bölcsődeépítés (csaknem 87 millió forint), és reményeim szerint a közeljövőben elkezdődik legnagyobb volumenű fejlesztésünk, a város teljes csatornarendszerének kialakítása. Ez utóbbi várhatóan nettó 2,2 milliárdos beruházás, amelynek megvalósulásához létre hozunk egy víziközmű társulást a lakossági hozzájárulások szervezésére. A csatornarendszer kiépítésével megnő az ingatlanok értéke, gazdaságosabb lesz a polgároknak, mint a szennyvíz rendszeres elszállítása, és környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos beruházásnak tekinthetjük. A képviselő-testület, az önkormányzat az előkészítő munkálatokat hamarosan befejezi, de szükség van a lakosság támogatására is, hiszen nélkülük nincs második forduló, nincs csatornázás.

- Összességében elmondhatjuk, hogy városunk vezetése minden tekintetben a takarékosabb megoldások, és nem a hitelfelvételek mellett voksolt. Az elmúlt 4 évben voltak viták, de azt elmondhatjuk, hogy pártállástól, hovatartozástól függetlenül, egységesen álltak ki képviselőink és a lakosság az olyan ügyekért, amelyek Lajosmizse fejlődését, érdekeit szolgálták és szolgálják.

Kövessen minket a Facebookon is!