Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 13. 19:42

Húsz évnyi folyamatos megújulás

Képgaléria
Húsz évnyi folyamatos megújulás
A P&P Pékáru Kft. fagyasztott pékárui a cég által adományozott kemencében kisütve, frissen és ropogósan kerülnek a Wojtyla Barátság Központ gondozottainak tányérjába. A látványpékségek franchise rendszerét működtető, vezető sütőipari vállalkozás tulajdonosainak több mint 1700 partnerük kiszolgálása mellett, a karitatív célokra is jut figyelme és ideje. Az új kenyér ünnepéhez közeledve elismeréssel elevenítjük fel az utóbbi húsz esztendő legfontosabb állomásait: egy nemzetközileg ismert és elismert cég fejlődésének fejezeteit.

A P&P Kft. – jogelődje révén – 1990 óta van jelen a piacon, de 2000-től dolgoznak a jelenlegi tulajdonosi szerkezetben. Tevékenységükben afriss és a fagyasztott pékáruk termelését, azok franchise rendszerben történő terítése teszi teljessé. De találkozhatunk a P&P termékekkel többek között a SPAR, a Kaisers, a CBA és a Real üzletláncok pultjain is. A látványpékség franchise hálózata mellett a cég friss pékáru gyártáséval is foglalkozik. Többek között ezért sorolják a P&P legfőbb erényei közé a sokoldalúságot. Épp úgy otthonosan mozog ugyanis, a hagyományos értékeket felmutató piaci szegmensekben, mint a modern kor haladó technikáját a korszerű kereskedelmi irányelvekkel ötvöző területeken.

A cég kiskunfélegyházi telephelyén csaknem 4000 négyzetméteres üzemcsarnokban folyik a termelés. Itt készül a régiós friss pékáru és csaknem a teljes fagyasztott finomság, és az itt kialakított tanműhelyekben történik a szakmai utánpótlás nevelése is. Az akkreditált pék és cukrász szakiskolai képzésben évente több mint százan vesznek részt. A kunszállási telephelyen zajlik a napi péksütemény gyártása mellett a termékfejlesztés, valamint az adminisztrációs munka.

A cég alkalmazottainak száma meghaladja a 200-at, de mivel a fagyasztott pékáru döntő többségét saját franchise hálózatán keresztül értékesíti, ennél lényegesen nagyobb azoknak a száma, akik az általa megteremtett értékeknek köszönhetik munkahelyüket. A látványpékségek révén – a teljes hazai lefedettségen túl – széleskörű a P&P termékek határokon túli ismertsége is. A fagyasztásos technológia terén szerzett komoly tapasztalat, a száznál is több féle termékből álló gazdag választék és a folyamatos megújulási képesség együtt jelenti a siker garanciáját. A termékei között megtalálhatók a töltött és a töltetlen, a sós és az édes, a lédig és a darabárus cikkek egyaránt. A klasszikus és új fejlesztésű sütemények mellett pizzák, melegszendvicsek, elősütött termékek színesítik a kínálatot. A P&P jelen van többek között a szlovák, a román, a bolgár, a német és az angol piacon. Saját logisztikai rendszert működtetve, folyamatosan megújuló gépjárműparkkal biztosítják a pontos és rugalmas szállítást.

Fennállásának két évtizede alatt a cég elkötelezte magát a folyamatos fejlesztések, a piac igényeinek rugalmas követése mellett. A stratégiai tervek között meghatározó szerep jut a már meglévő hálózatokkal kialakított partnerkapcsolat folyamatos ápolásának és újabb hazai kereskedelmi hálózatokkal való kapcsolat kiépítésnek, továbbá a változó fogyasztói igényeket követő termékfejlesztésnek.

Kövessen minket a Facebookon is!