Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2010. augusztus 14. 20:05

Szent István hete: Sándor atya levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Szent István hete: Sándor  atya levele a Széchenyivárosból
Szeretettel hirdetem a következőket: a hét ünnepei, szentjei: szerda: Eudes Szent János áldozópap csütörtök: Szent Bernát apát és egyháztanító péntek: Szent István király, Magyarország fővédőszentje szombat: Szent X.Piusz pápa Szent István király ünnepén, pénteken reggel 9 órakor lesz szentmise a Hazáért és kenyérmegáldás is lesz.

16.30-kor a Szent István szobornál ünnepség és ökumenikus kenyérmegáldás kezdődik. Ezt követően ünnepi szentmise lesz a Nagytemplomban.
  

 

  Aug. 22-én, vasárnap 11.30-kor kezdődik Kunbaracs-Baracspusztán az Árpád-kori templomromnál a megemlékező szentmise.

 

 Augusztus 22-én, vasárnap 19 óra 30 perckor folytatódik az Évszázadok Muzsikája hangversenysorozat a jó zenéért és a piarista orgonáért. A kecskeméti Renaissance Consort (reneszánsz konszort) együttes jubileumi, 30. születésnapi koncertjét hallhatjuk a Piarista Templomban.

 

Autóbuszos zarándoklat indul szeptember 11-én hajnali 4 órakor a Lestár térről a máriapócsi búcsúra. Részvételi díj ebéddel és belépőkkel 6.500,- Ft/ fő, jelentkezési határidő 2010. augusztus 28-ig a Görög Katolikus Lelkészi Hivatalban (Fehér u. 1.) a részvételi díj befizetése mellett. Bővebben a hirdető táblán!
 

 

A Makrovilág Utazási Iroda Fatimai és Compostelai zarándoklatot szervez 2010. október 9. és 16. között.  Bővebb információt lehet kapni a részleteket illetően vagy az utazási iroda honlapján, vagy e zarándoklat társszervezőjétől, Nagy Attila piarista atyától, aki szeretettel várja az érdeklődők jelentkezését személyesen vagy telefonon. A zarándoklat ismertetője elvihető a Piarista Rendház portájáról. Ugyanitt elkérhető Attila atya mobilszáma is. Jelentkezési határidő: augusztus 31., kedd.

 

Miseszándékot erre a hétre még el tudunk fogadni.

 

Templomunk  előtérben a Szentcsalád kép alatti persely az árvízkárosultak megsegítésére szolgál. Isten áldjon meg minden adakozót!Azok a fiatalok vagy felnőttek, akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozók lenni, vagy bérmálkozni, jelentkezzenek az irodában aug. 28-ig.


 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány