Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 19. 08:11 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 3 súlyos sérüléses, 3 könnyű sérüléses, valamint 1 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 2 vezetői engedély került bevonásra.

Tegnapra virradóra betörtek egy Kecskemét, Belsőnyírben lévő tanyába, majd az ott lévő nyitott melléképületből elvitt a tolvaj egy Jet-Ski-t az utánfutójával együtt. Az okozott kár 1.500.000,-Ft., a rongálási kár kb. 1.000,-Ft.  

Trükkös tolvajok jártak szerdán délelőtt egy kecskeméti 67 éves néni tanyájában. A 2 férfi DÉMÁSZ dolgozónak adta ki magát. Az egyik a figyelmét elterelte (kihívta a lakásból), a másik ellopta a pénztárcáját, illetve egy lemezkazettát. A pénztárcában 15.000,-Ft., a lemezkazettában 220.000,-Ft. készpénze volt.  

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság is trükkös tolvajokat keres, ugyanis szerdán reggel, egy 88 éves apostagi bácsinál - magukat önkormányzati dolgozónak kiadva - megjelentek, majd miközben az egyik a figyelmét elterelte (kihívta a lakásból), a másik elvette az ágyon hagyott pénztárcáját (amit azért vett elő, hogy visszaadjon nekik 10.000,-Ft.-ot). A pénztárcában 500.000,-Ft. készpénz volt.  

Kecskeméti kollegáink keresik azt a személyt, aki augusztus 16. és 18. közötti időben egy kecskeméti gimnázium belső udvarán lévő utánfutóról ellopott egy Kft. tulajdonát képező alumínium állványzatot, melynek értéke kb. 500.000,-Ft.  

Egy kecskeméti lakóház gyermekszobájának a leengedett redőnyét feltolva jutott be a tolvaj egy lakásba kedd és szerda közötti időben, és onnan elvitt egy számítógépet, egy monitort, és egy DVD lejátszót. Az okozott kár 297.000,-Ft.

Augusztus 15. és 18. közötti időben a Kecskemét, Nyíri úton lezárt állapotban parkoló, AOQ-241 forgalmi rendszámú, Audi 80 típusú személygépkocsit ellopták. Az autó értéke kb. 250.000,-Ft.  

Szerdára virradóra befeszítették az ajtaját egy Kiskunhalas, Esze Tamás lakótelepen lévő irodahelyiségnek, és onnan számítástechnikai eszközöket loptak el. A lopással okozott kár kb. 500.000,-Ft., a rongálási kár kb. 5.000,-Ft.   

Ugyanezen az éjjel betörtek egy kunszentmiklósi lakásnál lévő asztalosműhelybe, és onnan 4 db. horgászbotot szerelékekkel együtt, valamint körfűrészt, felsőmarót és sarokköszörűt loptak el kb. 450.000,-Ft. értékben. A rongálási kár kb. 4.000,-Ft.   

Egy román állampolgár tett feljelentést, mert szerdára virradóra az M5 autópálya, bal pályatest 91.000 méterénél lévő benzinkút parkolójában  álló tehergépkocsi üzemanyag tartályának zárszerkezetét kifeszítették, és abból 400 liter gázolajat loptak el, melynek értéke kb. 120.000,-Ft.

Tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 20 és egy 19 éves kecskeméti férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kedden este a Kecskemét, Klapka utcán sétáló kecskeméti nő nyakából kitépték a kb. 50.000,-Ft. értékű arany nyakláncát, majd a helyszínről elmenekültek. Az elkövetőket a helyszínre irányított járőrök elfogták, és a ruházatátvizsgálás során a sértett nyaklánca is előkerült.  

Súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt őrizetbe került egy 53 éves kecskeméti férfi is, aki hétfőn este egy áruház előtt bántalmazott egy kecskeméti férfit, aki 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.  

Őrizetbe került egy 26 éves lakiteleki férfi is, aki ellen a Budapesti XVIII. és XIX ker. Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Kedden délután megállítottak kollegáink az 55-ös számú főúton egy személygépkocsit.  A szerb-horvát állampolgárságú autóvezetőről kiderült, hogy legálisan lépte át a Magyar Köztársaság államhatárát Tompa Közúti Határátkelőhelyen az autóval. A gépkocsiban utazott még 3 koszovói állampolgár. A jármű vezetője embercsempészés bűncselekmény gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe került, a három fő utas pedig tiltott határsértés gyanúja miatt került előállításra, majd kiutasítást előkészítő őrizetbe a kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Eljárás indult még 4 koszovói albán állampolgárokkal szemben is, akik tegnap tiltott határátlépést követtek el gyalogosan. Csikéria belterületén a templomnál lévő buszmegállóban elfogásra kerültek. Személyazonosságukat, magyarországi jogszerű tartózkodásukat, hitelt érdemlő módon a helyszínen igazolni nem tudták, vízummal, tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, ezért előállításra kerültek. A személyek idegenrendészeti őrizetbe vételére került sor a kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!