Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 19. 14:56

Átutalták az adományt

Átutalták az adományt
Átutalta a félmillió forintot az önkormányzati tulajdonú Hírös Sport Kft. Fesztiválirodája a Magyar Vöröskeresztnek. Az adományt dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere kérésére az edelényi árvízkárosultak megsegítésére fordítják.

Ebből az összegből rendezték volna meg Kecskeméten az augusztus 20-ai tűzijátékot, ám a parádé elmarad, ezzel is több segítség jut a természeti katasztrófa elszenvendőinek. Kecskemét részéről egyébként ez már a harmadik jelentős összegű adomány. Június elején egymillió forint értékű gyorsegélyt juttatott Edelénybe az önkormányzat, valamint a tulajdonában lévő Városfejlesztő Kft. és Kik-For Kft. Június végén újabb egymillió forint átutalásáról döntött a város közgyűlése, amelyet bizottsági keretből ajánlottak fel.

Az eddigi 2,5 millió forint mellett az önkormányzati képviselők is szerveztek gyűjtést a saját területükön. Ennek köszönhetően az árvízkárosultak nem csak pénzt, hanem a mindennapokhoz nélkülözhetetlen eszközöket, berendezéseket is kaphatnak.

Kecskemét egyébként így sem marad látványosság nélkül, a Hírös Hét hagyományos tűzijátéka szombaton este 9 órakor lesz a Főtéren.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület