Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 20. 06:33 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Igazi strandidő a hosszú hétvégén

Képgaléria
Igazi strandidő a hosszú hétvégén
A hosszú hétvége igazi strandidőt tartogat, tovább melegszik a levegő, vasárnap már sokfelé a 30 fokot is meghaladja a legmagasabb hőmérséklet. A kánikula a jövő hét elején tovább fokozódik.

Részletes előrejelzés

Ma a sok napsütést a Dunántúlon és a középső megyékben zavarja kisebb felhősödés. Számottevő csapadék nem várható. Gyenge lesz a légmozgás, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Gyenge melegfronti hatás érényesül. A frontra érzékenyeknél gyenge fejfájás, tompultság jelentkezhet.  A napos, mérsékelten meleg időben javul a közérzetünk. A száraz időben a pollenkoncentráció kissé növekszik, erősödő allergiás reakciókkal kell számolni. 12 és 14 óra között továbbra is erős lesz az UV sugárzás, használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket, hogy elkerüljük a bőrégést. Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, de az erős napsütés főként napfelkeltekor és napnyugtakor zavaró lehet.

Szombaton országszerte többórás napsütés melegíti a levegő, délután is csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. A szél mérsékelt lesz. Kora délután 26, 31 fok várható.

Vasárnap folytatódik a napos idő, felhő is alig lesz az égen. A Dunántúlon kánikula várható. A szél mérsékelt marad. 27, 32 fokra számíthatunk.

Hétfőn az ország nagy részén kánikulára számíthatunk, a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Kedden eleinte szinte zavartalan lesz a napsütés, majd egy közeledő hidegfront hatására az északnyugat felől felhősödés kezdődik, és az északnyugati határszélen elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Megélénkül a délnyugati szél. Kora délután 29, 34 fok várható.

Szerdán több-kevesebb napsütés mindenhol várható, de az északi és nyugati megyékben többször megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és északon várhatók záporok, zivatarok. Keleten még marad a kánikula. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!