Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 23. 05:52 | Szerző/forrás: idojaras.hu

A hét közepén hidegfront zárja le a kánikulai napokat

A hét közepén hidegfront zárja le a kánikulai napokat
Hétfőn szinte zavartalan lesz a napsütés, tovább melegszik a levegő. A kánikula kedden is kitart, de ekkor egy közeledő hidegfront hatására már néhol zápor, zivatar alakul ki. Szerdán lehűlés várható.

Részletes előrejelzés

Ma fokozódik a hőség. Felhő alig lesz az égen, a szikrázó napsütésben gyorsan melegszik a levegő. A Dunántúlon megélénkül a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 33 fok között alakul.

Gyenge melegfront vonul át felettünk.  A levegő páratartalma kissé növekszik. A rendkívül allergén parlagfű és üröm pollenje igen nagy számban van jelen a levegőben. A közlekedőket csak az erős napsütés zavarhatja. Természetes vizeink hőmérséklete 23, 25 fokos, fürdéshez kedvező.

Kedden tetőzik a hőség. A sok napsütést követően elsősorban nyugaton és északon tornyosulnak gomolyfelhők, és ott késő délután egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. Megerősödik a délnyugati szél. Kora délután 29, 34 fok várható.

Szerdán délelőtt felhős lesz az ég, sokfelé fordul elő eső, zápor, főként keleten zivatar. Később északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Csütörtökön többórás napsütés várható, amelyet csak időnként zavarnak gomolyfelhők. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a sok napsütés mellett északon időnként megnövekszik a felhőzet, és ott rövid zápor, zivatar sem kizárt. Délen kánikula várható. Megélénkül a déli szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütést felhőátvonulások zavarják meg, elszórtan rövid zápor, zivatar sem kizárt. Élénk lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!