Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 23. 13:10 | Szerző/forrás: baon.hu

Meghalt egy magyar katona Afganisztánban

Képgaléria
Meghalt egy magyar katona Afganisztánban
Harc közben halt meg egy magyar katona ma hajnalban Afganisztánban. Egy másik katona életveszélyesen, ketten súlyosan sérültek meg, miután támadás érte konvojukat.

 

A Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik konvoját a mai napon magyar idő szerint hajnali 3.30 órakor támadás érte, amely során egy magyar katona a helyszínen életét vesztette. Egy társa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan sérült meg.

Az MH PRT 8. váltásának hazautazó állománya az ISAF Északi Régiójának központjába, Mazar-e Sharif városba tartott, amikor Pol-e Khumritól északnyugatra, 20 km-re egy robbanást követően több oldalról össztűz alá vették őket. Az incidens után a konvoj visszatért a PRT táborába, ahol a sérülteket orvosi ellátásban részesítették.


Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit. Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség kiértesítette, amely során a honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Kovács József vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

Kövessen minket a Facebookon is!