Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 24. 13:06 | Szerző/forrás: baon.hu

Az összes traffipax gyorshajtókra vadászik

Az összes traffipax gyorshajtókra vadászik
Ma kezdődik a rendőrség háromnapos, az egész országra kiterjedő akciója, amelynek célja, hogy kiszűrje a száguldozó autósokat. Minden traffipaxot bevetnek ezekben a napokban.

A gyorshajtókat kívánja kiszűrni a kedden kezdődő, az egész országra kiterjedő háromnapos akció során a rendőrség az úgynevezett TISPOL „European Operation Speed” idei ellenőrzési terve alapján. „Az akció ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre koncentrálódik a figyelem – olvasható a police.hu oldalán.

Ez azért is fontos, mert – mint írják –, a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében.

A halálos balesetek 40 százaléka köszönhető a gyorshajtóknak

Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra. A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az értelmetlen halál és a sérülések száma csökkenjen, és az úton lévők biztonságban elérhessék úti céljukat – írják az akcióról.

A közlés szerint a nemzetközi kampány idején a magyar rendőrség az összes sebességmérő műszerét működteti. Az ellenőrzés időtartama alatt, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal történő együttműködés jegyében ellenőrzik a gépjárművek műszaki állapotát is.

Bárhol és bármikor elelnőrizhetnek

Mihályné Bornemisza Eleonórától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy ezekbena napokban bárhol számíthatnak az autósok sebességellenőrzésre. Minden működőképes traffipaxot bevetnek az akcióban. Az autópálya leállósávját is ellenőrzik, így valóban csak azok várakozzanak itt, akiket kocsijuk műszaki hibája kényszerít erre.

Kövessen minket a Facebookon is!