Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 24. 13:10 | Szerző/forrás: baon.hu

Rekordfogás! Negyvenöt percig küzdött a tó rémével

Rekordfogás! Negyvenöt percig küzdött a tó rémével
Kisszékely, Simontornya | Kockás István simontornyai horgász rekordnagyságú halat fogott a kisszékelyi Csádés tavon.

Azon a napon nem volt igazi nagy kapás, pihentek a halak. Reggel 6 óra óta, több mint 3 órája leste a kapásjelzőt, amikor az egyszercsak mozdult, s egy félkilós ponty akadt a horogra. Már készülődött haza, az egyik horgot már leszerelte, amikor egy nagy csattanást észlelt, felcsapódott a jelző, ez egy igazi nagy hal lehet - gondolta.
Egy labdarúgó-mérkőzés félidején át, 45 percig fárasztotta a halat, amely közben többször átúszta a tavat. Az uszonyos végül csak elfáradt, akár a horgász, aki nagyon megizzadt a nagy küzdelemben. A szemben pecázó társa vágóhorgának segítségével partra emelték a 27 kilogrammos 167 centiméteres szürkeharcsát.


Kockás István rutinos horgász, közel 50 éve, gyerekkora óta hódol e szenvedélyének. Többször fogott 6-7 kg-os pontyot, sőt egyszer már megakasztott egy 16 kilós amurt is, de ez a szürkeharcsa élete legnagyobb fogása.

Mint elmesélte, közepes erősségű zsinórral és 4-es nagyságú horoggal, kukoricával pontyra horgászott, de ez akadt horogra, aminek nagyon örül. A nagymennyiségű hal három rokon család, a barátok és természetesen a segítő horgásztárs egészséges étkezését biztosítja. Azért, hogy valami emlék is maradjon a nagy fogásról, a fejét levágták, lesózták, majd kipreparálják.

Kövessen minket a Facebookon is!