Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 25. 06:25 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Az átrobogó hidegfront mögött délután már újra napos idő várható

Az átrobogó hidegfront mögött délután már újra napos idő várható
Szerda délután a gyors mozgású hidegfront elhagyja az ország területét, ekkor már jobbára napos időre számíthatunk, de keleten és délen több gomolyfelhő lesz az égen. Azután péntekig ismét melegszik a levegő, sok napsütésre van kilátás.

Részletes előrejelzés

Szerdán eleinte még jobbára erősen felhős lesz az ég, és szórványosan fordulnak elő záporok, esetleg zivatarok, majd késő délelőtt észak, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A Kisalföldön és az északi megyékben több órás napsütésre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő képződik, és ott csapadék nem valószínű. Délen és keleten több gomolyfelhő zavarja a rövidebb napos időszakokat, és ezeken a vidékeken gyenge záporeső még lehetséges. Az északnyugati szél többfelé erős lesz, majd késő délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. 24, 28 fokra melegszik a levegő.

Eleinte gyenge hidegfronti hatás érvényesül a légkörben, majd délutántól fronthatásra már nem kell számítíni.  A légszennyezettség és a porkoncentráció alacsony marad, de a pollenek aránya magas a levegőben, ezért az allergiában szenvedők kellemetlen napok elé néznek. A közlekedőket főként reggel és közvetlenül naplemente előtt bizonyos helyzetekben erősen zavarhatja a napsütés. A déli órákban még mérsékelten erős az UV sugárzás, ezért érdemes ekkor kerülni a napozást, illetve magas faktorszámú fényvédő krémet használni. Tavainknál mérsékelten meleg, szeles időre van kilátás. A fürdőzéshez nem, de az időnként erős északnyugati szél miatt a vitorlázáshoz, a szörfözéshez ideálisak lesznek az időjárási feltételek.

Csütörtökön többórás napsütés várható, amelyet csak időnként zavarnak gomolyfelhők. Csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a  több órás napsütés mellett  főleg északon és nyugaton időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok kialakulnak. Délen kánikula várható. Megélénkül a déli szél. 26, 34 fokra melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütést időnként megnövekvő gomolyfelhőzet zavarja meg, elszórtan rövid zápor, zivatar sem kizárt. Élénk lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Vasárnap eleinte  még néhány órás napsütés még várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. 22, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn őszi idő várható. Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső, néhol zivatar. Helyenként kiadós csapadék hullhat. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!