Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 26. 05:43 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos, meleg idő a nyár utolsó hétköznapjain

Napos, meleg idő a nyár utolsó hétköznapjain
Csütörtökön országszerte több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Péntekig tovább melegszik a levegő, sok napsütésre van kilátás, szombat hajnalban azonban újabb hidegfront jön.

Csütörtökön többórás napsütés várható, amelyet csak időnként zavarnak gomolyfelhők. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. 26, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Számottevő fronthatás nem érvényesül. A légszennyezettség és a porkoncentráció kissé csökken, de a pollenek aránya magas a levegőben, ezért az allergiában szenvedők kellemetlen napok elé néznek. A közlekedőket főként az erős napsütés és a gyorsan felmelegedő utastér zavarhatja. Az autózók időnként élénk széllökésekre számíthatnak. Nyáriasan, lenge ruhákba érdemes öltözni. Ne felejtsük otthon a napszemüveget!

Pénteken többórás napsütést követően késő délutántól észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Az esti órákban egy közeledő hidegfront hatására a Dunántúl északi részén már előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Délen kánikula várható. Megélénkül a délnyugati szél. 28, 33 fokra melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütést többször megnövekvő gomolyfelhőzet zavarja, elszórtan futó zápor, esetleg zivatar alakulhat ki. Élénk lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Vasárnap a hajnali órákban főként délen és keleten még előfordul eső, zápor, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn a változó felhőzet, több-kevesebb napsütés mellett helyenként kialakulhat eső, záporeső, néhol zivatar. Megélénkül az északnyugati szél. 21, 26 fokra melegszik a levegő.

Kedden a rövid napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé fordul elő eső, záporeső. Megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!