Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 29. 17:55

MŰALKOTÁS MUSTRA KIRÁLYNÁL - ISMÉT SIKERES ART-AGÓRÁT SZERVEZETT A NEVES MECÉNÁS

Képgaléria
MŰALKOTÁS MUSTRA KIRÁLYNÁL - ISMÉT SIKERES ART-AGÓRÁT SZERVEZETT A NEVES MECÉNÁS
A korábbi összejövetelekhez hasonlóan az idén az eső miatt nem lehetett a műveket a szabad térben felállítani, így részben \"garázskiálítássá\" vált az összejövetel. A művek melletti alkotói szavak szinte egyfajta alkotói prezentációkká váltak, hiszen mindenki a vele kapcsolatos legfontosabb dolgokat is egyben elmondta, ami az elmúlt évben történt vele kapcsolatban.

Király László például azon zsörtölődött, hogy mindíg abban reménykedik, hogy Öveges László netán lemarad a "versenyben", de ezzel szemben az idén is nagyon jó képekel állt elő Kecskemét főépítésze. Szappanos István örömmel számolt be arról, hogy a nem ázott el 300 alkotása, "csak" ötven... Gyenes Péter arról áradozott, hogy eljutott arra  aszintre, hogy maga az alkotási folyamatának az élménye benne kezdi felvenni a versenyt az alkotás végeredményével.

A szomszédban főtt "kanálfeszítő" gulyás, a házi kenyér, Frittmann borai és békési és pannonhalmi pálinkák a hűvös időjárást ellensúlyozták, amit viszont az összejövetelről mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a Király József otthonában megrendezett mecénások és alkotók találkozója 2010-ben is az alkotótáborokból hazatérő művészeknek egy igazi otthont adó helye maradt... (Szöveg: Oltyán J./HINDEX nyomán)

Kövessen minket a Facebookon is!