Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 31. 08:19 | Szerző/forrás: MTI

Kizuhant a nyolcadik emeletről egy kislány

Kizuhant a nyolcadik emeletről egy kislány
Kiesett egy kislány hétfőn Nagykanizsán egy tízemeletes épület 8. szintjéről, a gyermek túlélte a zuhanást, kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség közlése szerint a kicsi egyedül volt otthon, és a konyha ablakából esett ki.

Az első hírek szerint  a 6-7 év körüli gyermek a hetedik vagy a nyolcadik emeletről esett ki. A helyszínre mentőhelikoptert is hívtak, de közben a mentők már kórházba szállították az életveszélyesen megsérült kislányt.

Szemtanúk először a tűzoltókat értesítették, mert azt látták, hogy a gyerek egy ablakból lóg ki fejjel lefelé, a segélyhívást követően azonban szinte azonnal kizuhant, s az épület tövébe, felázott talajra esett.  Egyesek szerint egy földkupac mentette meg az azonnali haláltól, mások szerint az, hogy fentakadt egy párkányon, és csak azt követően zuhant le.  

A szemtanúk elmondása szerint a gyermek több mint öt percig sírt és kiabált az ablakban. Többen is a segítségére siettek: paplanokat és plédeket hoztak a lakásból, de mire leértek az ágyneművel, a kislány kizuhant.

A Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója, dr. Brünner Szilveszter elmondta a zalaihirlap.hu-nak: beszállításakor a kislánynak nem volt se keringése, s légzése. Amit szakmailag meg lehet tenni, azt kollégái megtették, két órán keresztül minden lehetséges eszközt bevetettek a kislány életének megmentése érdekében. Sajnos, sikertelenül...

A rendőrség délután, nem sokkal fél öt előtt adott ki hivatalos közleményt a tragédiáról. Mint írják, az eddigi adatok alapján annyi volt megállapítható, hogy a hatéves kislány egyedül tartózkodott a lakásban, amelynek konyhaablakából eddig ismeretlen körülmények között kicsúszott.

A tragikus haláleset körülményeit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Kövessen minket a Facebookon is!