Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 31. 09:38 | Szerző/forrás: met.hu

Várható időjárás

Várható időjárás
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak éjszaka szakadozik fel átmenetileg a nyugati és déli országrészben a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, kezdetben nyugaton, később főként keleten néhol zivatar is kialakulhat.

Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Ma az északi, északnyugati, holnap az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, kedden a Kisalföldön és a középső országrészben viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 12, 17 fok között alakul.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Szerdán nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható csapadék. Az északnyugati szél még többfelé viharossá fokozódik. Csütörtöktől változó mennyiségű nappali gomolyfelhőzetre és több órás napsütésre számíthatunk, de az időszak második felében a déli és keleti tájakat egy mediterrán ciklon felhőzete és csapadékzónája érintheti.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6, 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején 16, 21 fok között várható, majd lassú, de fokozatos melegedést követően, az időszak végén már 19, 24 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Hideg, majd kettős fronthatás miatt fejfájás, vérnyomásemelkedés jelentkezhet, hosszabb lehet a reakció idő.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház