Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 3. 09:10 | Szerző/forrás: www.kecskemet.hu

Kecskeméti adományok az árvízkárosultaknak

Kecskeméti adományok az árvízkárosultaknak
Példaértékűen széles körű összefogás bontakozott ki városunkban az árvízkárosultak javára – mondta el dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. Sokan csatlakoztak Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának felhívásához - a segítő szándék magánszemélyeket, civil szervezeteket, cégeket egyként ösztönzött cselekvésre. Mindennek folytán tudott segítséget nyújtani Kecskemét ott, ahol erre szükség volt.
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala három módon segített: pénzbeli, valamint természetbeni felajánlásokkal - mely tárgyi adományokat a Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtötte össze, és ezen kívül még élő munkával is: jelentős számú közérdekű munkást ajánlott fel a védekezési-helyreállítási munkálatokhoz
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Városi Szociális Alapítványon keresztül utalt át az árvízkárosultak javára 1 millió Forintot, ezen kívül a Hírös Sport Nonprofit Kft. a Magyar Vöröskereszten keresztül az augusztus 20-i tűzijáték árát: 500 ezer Forintot. Az akcióhoz a részönkormányzatok tárgyi gyűjtést szervezve csatlakoztak, ezen kívül az árvíz sújtotta településekről hozzánk érkező gyermekek táborozhattak az Önkormányzat költségén a városi iskolai táborokban.
Szinte mindenki megmozdult hogy segíthessen: a Városi Szociális Közalapítvány felhívására az Önkormányzat felajánlásán túl 130 ezer forintnyi adomány gyűlt össze magánszemélyektől, a Hírös Héten megrendezett nótaesten tartott gyűjtés összegét: 470 ezer Forintot pedig az árvíz sújtotta Ónod település részére utalták át.
A városi cégek felajánlásait – valamint a tárgyi felajánlásokat a Máltai Szeretetszolgálat koordinálta: rengeteg tárgyi adományt továbbítottak az új lábbeliktől a háztartási gépeken át a bútorokig a természeti csapás által sújtott embereknek.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja a Gong Rádióval együttműködve kezdeményezett gyűjtést Szendrőlád javára, melynek során lakossági felajánlásból hozzávetőlegesen 2 millió Forint értékű természetbeni adomány, és további 100 ezer Forint egyéb adomány gyűlt össze. Ehhez a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége 100.000 Forint pénzadománnyal, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 130.500 Forint értékű tisztítószer biztosításával, a Tassy Autós Center 50.000 értékű utánfutó kölcsönzéssel járult hozzá.
Ehhez adódott még hozzá a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által felajánlott szállítási költség: amelynek értéke 100.000 Forintot, és az általuk elvégzett által elvégzett önkéntes munka – mely hozzávetőlegesen félmillió Forintot tett ki.

Kövessen minket a Facebookon is!