Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 6. 05:44 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hétfőn még marad a felhős, hűvös idő a déli megyékben

Hétfőn még marad a felhős, hűvös idő a déli megyékben
Hétfőn a déli megyékben még felhős időre van kilátás, majd kedden már ott is a napsütés lesz túlsúlyban. Fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, a hét közepén nedves, meleg légtömegek érkeznek a Kárpát-medence fölé.

Hétfőn a változóan felhős ég mellett főleg a középső és az északi megyékben várható több órás napsütés. Délnyugaton, délen több felhő lesz az égen, és elsősorban itt fordul elő elszórtan kisebb eső, záporeső, néhol esetleg zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. Kora délután 15, 19 fok alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül a légkörben, ezért az érzékenyeknél fejfájás, kialvatlanság, fáradékonyság jelentkezhet. Az előző néhány napban átvonult frontok hatására kitisztult a levegő az országban, ezért a porkoncentráció és a légszennyezettség minimális. A parlagfű pollenje azonban magas arányban van jelen a levegőben, az allergiában szenvedőknek kellemetlen napokat szerezve. Az UV sugárzás legfeljebb a középső és északi megyékben érheti el a mérsékelt fokozatot. A reggeli órákra már erőteljesen lehűl a levegő, főleg ekkor, de nap közben is jól jöhet egy vastagabb pulóver, dzseki, délen az esernyőt is érdemes magunkkal vinni. Az utakon közlekedők helyenként nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak. Állóvizeink már hűvösek, a fürdőzést inkább csak a bátrabbak vállalhatják.

Kedden eleinte kevés felhő lesz az égen, és sok napsütésre lehet számítani. Délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az esti órákban már helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, délelőtt északon, a nap második felében délnyugaton várható több felhő az égen, és elsősorban ezeken a tájakon várható kisebb eső, záporeső. Késő délután, este a Dunántúl déli felén egy-egy zivatar is kialakulhat. Megélénkül a délkeleti szél. 20, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a pár órás napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet és esőre, záporra, néhol zivatarra lehet számítani. Az északnyugati szél élénk lesz. 21, 28 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a keleti országrészben gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A Dunántúlon délutántól fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, és megszűnik a csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Szombaton keleten jobbára erősen felhős égre van kilátás, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar. A Dunántúlon csak kevés gomolyfelhő képződik, és csapadék ott nem valószínű. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!