Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 6. 08:02 | Szerző/forrás: baon.hu

Hungarocellt hord a szél?

Hungarocellt hord a szél?
Kecskemét | Hungarocell borítja a fél Széchenyivárost – panaszkodnak kecskeméti olvasóink. Jelenleg több panelház homlokzatának folyik a hőszigetelése, az itt keletkezett hulladékot hordta szét a szél. A kivitelezők állítják: a munka végeztével minden nap összeszedik a szemetet.

Az  Aradi vértanuk tere totálisan beterítve hungarocell darabokkal, az Akadémia kőrút 26. szigetelését egészen a postáig vitte a szél – írta levelében egyik olvasónk. Ottjártunkkor nem találkoztunk a levélben leírt áldatlan állapotokkal. Bár valóban vannak a szigetelés alatt álló háztól távolabb is fehér lapocskák, de ezeket a munkások folyamatosan szedték össze. Ezen a két helyszínen a Nexus Kft. végzi az épületek burkolását. Sikari Kovács Béla, a cég műszaki vezetője állítja: hozzájuk ilyen jellegű panasz nem érkezett.

– Egy-egy építkezés, felújítás minden esetben kényelmetlenségekkel jár, kérjük az érintettek megértését! – mutat az Aradi vértanúk tere 5. szám alatti körbe beállványozott toronyházra a kivitelezés műszaki vezetője. – A munka során törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb mértékben szennyezzük a környezetet, erre garancia az alkalmazott technológia. A hulladékot például vödrökben adjuk le, a szétszóródást pedig az állványokra feszített háló akadályozza. Az elmúlt napokban viszont nagyon erős szél fújt, ami ezt a könnyű anyagot valóban elvihette olyan messzire, ahol a munkanap végén nem vettük észre. A szigeteléssel egyébként végeztünk, már csak a hálózás, a ragasztás és a színezés van hátra.

Sári Tibor független műszaki ellenőr is megerősítette, hogy a szél ellen képtelenség védekezni. – Jelenleg egy harminc méteres épületen dolgozunk ezzel a szigetelőanyaggal. Méretre szabjuk, csiszolni kell. A legnagyobb körültekintéssel végzett munka során is elkerülhetetlen, hogy ezt az egyébként nagyon könnyű anyagot ilyen magasságból ne szórja szét a környéken a szél. De minden egyes munka végeztével kötelessége a kivitelezőnek ezeket összetakarítania. Ennek megtörténtét a munkaterület átadás-átvételi jegyzőkönyvében is rögzítettük – mondta a műszaki ellenőr.

Rendszeresen ellenőriznek a közterületfelügyelők

A közterületfelügyelők rendszeresen ellenőrzik a felújítás alatt álló épületek környékét. Csíkos Imre, a felügyelet vezetője szerint a kivitelező a tőle elvárható körültekintéssel végzi a munkát. – A munka befejezése után mindig rendet tesznek maguk után. Szemetelés miatt még itt nem kellett büntetnünk, elég volt a figyelmeztetés is.

Kövessen minket a Facebookon is!