Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 7. 07:58 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain hétfőn 1 súlyos sérüléses, 2 könnyű sérüléses, valamint 5 anyagi káros baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének gyanúja miatt Sz. T. 19 éves kecskeméti lakossal szemben.

Hétfőn 17.30 órakor a mentőktől bejelentés érkezett, hogy a Kecskemét, Katona József téren 2 fiatal férfit meglőttek. A sérülteket a mentő kórházba szállította. Az elsődleges intézkedések során a sértettek, a 19 éves Sz. T. és a 21 éves B. G. kecskeméti lakosok úgy nyilatkoztak, hogy a színház oldalsó vészkijárata előtti lépcsőn ültek, amikor egy ismeretlen személy füvet kínált nekik eladásra. Miután ezt nem vásárolták meg, ez az ismeretlen a lőfegyverrel mindkettőjüket megsebesítette a combján.

A rendőri intézkedések során azonban megállapítást nyert, hogy a fenti helyszínen Sz. T. adott le egy vétlen lövést, egy általa engedély nélkül tartott ismeretlen típusú,  ,22 kaliberű lőfegyverből. Ez a lövés mindkét személyt a combján megsebesítette, melynek következtében könnyű sérülést szenvedtek. A helyszíni szemle során a lőfegyvert a közeli bokorban megtalálták kollegáink.   

Egy kecskeméti férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki augusztus 15. és szeptember 05. közötti időben egy kecskeméti temetőből hozzátartozói kb. 80x50x10 cm-es mészkő síremlékét ellopták. Az okozott kár kb. 45.000,-Ft.  

Egy Kft. képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki egy lajosmizsei tanyáról elvitte az oda bérleti szerződéssel letelepített 5 köbméteres gáztartályukat. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 500.000,-Ft.  

Szeptember 04. és 06. közötti időben betörtek egy Kecskeméten lévő motoros boltba, és onnan alkatrészeket, és motoros ruházatot loptak el kb. 2.000.000,-Ft. értékben, a rongálási kár kb. 5.000,-Ft.

 

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy nemesnádudvari nő feljelentése alapján egy Bt. ellen, akinek képviselője június 03-án 35 db beltéri ajtóra kötött szerződést, melyeket ezt követően el is szállított. Az ajtók vételárát azonban a 30 nap fizetési határidő letelte után sem egyenlítette ki, többszöri felszólítása ellenére sem. A bűncselekménnyel okozott kár 2.253.389,-Ft.  

Kiskunhalasi kollegáink keresik azt a személyt, aki hétfőn reggel egy 90 éves tompai bácsi lakóházába bement azzal az ürüggyel, hogy 10 forintot akar kölcsön kérni, majd figyelmét elterelve a szobájából kb. 10.000.000,-Ft. értékben készpénzt, és névre szóló értékpapírt lopott el.  

Hétfőre virradóra a Kiskunfélegyháza, Darvas József téren parkoló, LMS-267 forgalmi rendszámú, VW Passat típusú személygépkocsit ellopták. Az autó értéke kár kb. 1.700.000,-Ft.

Kövessen minket a Facebookon is!