Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 7. 08:12

Internetes színházi közvetítésekkel támogatják a színházak a mozgáskorlátozottakat

Internetes színházi közvetítésekkel támogatják a színházak a mozgáskorlátozottakat
Egy példa értékű kulturális összefogás bemutatására, egy formálódó együttműködés gyakorlati elindításának ünnepélyes pillanatára hívjuk képviselőiket. A kecskeméti Katona József Színház, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, valamint a Kulturális Marketing Kft. kezdeményezésére egy olyan szakmai programot indítunk, melynek keretében jelentős kedvezménnyel nézhetnek internetes színházi közvetítéseket a mozgáskorlátozottak.

Magyarországon ma több mint 200.000, mozgásában korlátozott ember él. Ők azok az embertársaink, akik egyáltalán nem, vagy csak alkalmanként, külső segítséggel tudnak színházba, vagy bármilyen más kulturális programra eljutni. Ők azok, akik – bár a színházak nagy előrelépést tettek az akadálymentes bejutás érdekében - nem jutnak be az intézményekbe, akik számára a városon belüli közlekedés is elviselhetetlen tortúra. Ők azok, akikhez – bár igényes, hálás közönség lennének – egyre nehezebben találják meg az utat a művészek és a programszervezők.

A kecskeméti Katona József Színház, a MEOSZ és a Kulturális Marketing Kft. projektjének célja, hogy megteremthessük a kulturális esélyegyenlőséget, biztosítsuk mindenkinek a kultúrához való hozzáférés lehetőségét. Azt valljuk, hogy az egyszeri adakozás, jótékony akciók helyett olyan támogatás kidolgozásának van értelme, mely hosszú távra szólóan képes csökkenteni a mozgásukban korlátozottak kulturális elszigeteltségét. Így közösen kidolgoztunk egy olyan programot, melynek keretében a csatlakozó mozgáskorlátozottak a piaci árhoz képest 60%-os támogatással vehetnek részt az internetes színházi közvetítéseken és más kulturális eseményeken.

Tisztelettel meghívjuk szerkesztőségük képviselőjét az együttműködést elindító aláírásra, valamint a programot bemutató sajtótájékoztatóra.

Kövessen minket a Facebookon is!