Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 8. 05:43 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kettősség az országban - északon ősz, délen nyár

Kettősség az országban - északon ősz, délen nyár
Szerdán tovább melegszik a levegő, de csak a déli, délkeleti országrészben lesz nyárias idő. A délutáni órákban nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, és többfelé alakul ki eső, zápor, a nyugati határszélen akár zivatar is előfordulhat.

Részletes előrejelzés

Szerdán nyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet, és az ország nagy részén kevés napsütésre is számíthatunk. Az északi, északkeleti területeken azonban továbbra is felhősebb idő várható, és elszórtan eső, zápor fordul elő. A délutáni óráktól nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet és eleinte csak a Dunántúlon, később a középső és keleti megyékben is záporokra számíthatunk. A nyugati határszélen akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a délies szél, az északi tájakon 17, 19, míg a déli megyékben 25, 27 fok várható.

Gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, ezért tompultság, fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet az arra érzékenyeknél. A déli, délkeleti megyékben nyárias időre van kilátás, de máshol, a csapadékos idő miatt a ténylegesnél hűvösebbet érzünk, ezért öltözzünk rétegesen. A por- és pollenkoncentráció kissé csökken. Állóvizeink már hűvösek, a fürdőzést inkább csak a bátrabbak vállalhatják. A közlekedők a csapadékos területeken romló látási viszonyokkal számoljanak, és többfelé találkozhatnak nedves, csúszós útszakaszokkal.

Csütörtökön többször erősen megnövekszik a felhőzet és esőre, záporra, néhol zivatarra lehet számítani, csak néhol lehetnek rövid napos időszakok. Élénk lesz az északnyugati szél. 21, 26 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a keleti országrészben gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A Dunántúlon fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, és megszűnik a csapadék, több órára kisüt nap. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Szombaton keleten jobbára erősen felhős égre van kilátás, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar. A Dunántúlon csak kevés gomolyfelhő képződik, és csapadék ott nem valószínű. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Vasárnap a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, elszórtan zápor alakulhat ki. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Hétfőn a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet elszórtan zápor, esetleg zivatar várható. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!