Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 9. 00:36

Kifogásolt választási plakátok

Kecskemét alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia sajtótájékoztatót tartott szerda délután. A fideszes városvezetés ugyanis, felháborítónak tartja MSZP óriásplakátjait, amik egyebek mellett 100 milliós titkos tanácsadói szerződéseket, 20 milliárdos adósságot emlegetnek – igaz, kérdések formájában. Az alpolgármester asszony elmondta, az önkormányzat megkérdőjelezett szerződései olyannyira titkosak, hogy a hivatalos honlapokon bárki elolvashatja őket. Tudják ezt szocialista képviselő-társaik is, mint ahogyan tisztában vannak az elmúlt négy év fejlesztéseivel és a városvezetés minden intézkedésének törvényességével is.

Hiszen együtt, a legtöbbször egymással egyetértésben döntöttek. A szocialista és az SZDSZ-es képviselők ott ültek minden döntést előkészítő bizottságban, a városi vállalatok felügyelő bizottságaiban, sőt az MSZP frakcióvezetője, dr. Brúszel László (a párt nemrég leköszönt városi elnöke), mint az önkormányzat közbeszerzési és városüzemeltetési tanácsnoka, valamennyi hivatalos - pályázati, pénzügyi, beruházási - aktába bármikor betekinthetett. Minden egyes szerződéskötésnél a törvények gondos betartásával jártak el, amit az ÁSZ tavalyi és tavalyelőtti vizsgálatai is megerősítenek. Tehát, milyen titkos megállapodásokról, szerződésekről érdeklődnek ezeken az óriásplakátokon a szocialisták? 

Szemereyné Pataki Klaudiától azt is megtudhattuk, hogy a város adóssága 11 milliárdra tehető (az emlegetett 20 milliárddal szemben). Kecskemét az elmúlt négy évben 73 milliárd forint pályázati támogatást nyert, aminek a 0,4 százalékát költötték pályázati előkészítésre, szakértői, tanácsadói, projektmenedzseri szerződésekre, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által előírt követelményi rendszerhez kapcsolódva.   

Arra a kérdésre, hogy beperelik-e a mutyizásokat, felelőtlen költekezéseket sejtető plakátok készíttetőit, a polgármester asszony nemmel válaszolt. Hangsúlyozva, hogy egy megállapodást kötöttek négy éve a többi frakcióval, aminek az volt a lényege, hogy a személyeskedések, pártcsatározások helyett, Kecskemét ügyeire koncentrálnak. Ez eddig, többnyire így is történt. Ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy a kampány hevében erről az MSZP megfeledkezett...

Kövessen minket a Facebookon is!