Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 9. 05:37 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Zivatarok is jönnek a melegedéssel

Zivatarok is jönnek a melegedéssel
Csütörtökön a keleti országrészben változékony időre, zivatarokra számíthatunk, míg a Dunántúlon több lesz a napsütés. A folytatásban is főként keleten lehet csapadékosabb időre számítani. Vasárnaptól átmenetileg alábbhagy a csapadékhajlam.

Részletes előrejelzés

Csütörtökön a középső országrészben és keleten többfelé várható további eső, zápor, zivatar. Ugyanakkor nyugat felől csökken a felhőzet, és a Dunántúlon már több órára kisüt a nap. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél. 20, 26 fokra melegszik a levegő.

A keleti országrészben gyenge melegfronti, nyugaton gyenge hidegfronti hatásra készülhetünk.  Az Alföldön nyáriasan meleg, de változékony lesz az idő. A kora reggeli órák hűvösek, az Alföldön pulóver, máshol vékony kabát is jól jöhet. Az autózók a keleti országrészben helyenként vizes utakra, rossz látási viszonyokra számíthatnak. A légszennyezettség nem éri el az egészségügyi határértéket.

Pénteken a keleti országrészben erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A Dunántúlon több-kevesebb időre kisüt nap. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható. Keleten és délen azonban többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Kora délután 18, 23 fok várható.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, és főként a középső országrészben futó záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Mérsékelt lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Hétfőn a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet helyenként zápor, esetleg zivatar várható. Megélénkül az északnyugati szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden az időnként erősen felhős égből elszórtan számíthatunk esőre záporra, néhol akár zivatar is kialakulhat. Az északi szél élénk lesz. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!