Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 9. 11:05

Támogatás az olimpiára készülő sportolóknak és a sportrendezvények szervezőinek

Képgaléria
Támogatás az olimpiára készülő sportolóknak és a sportrendezvények szervezőinek
Hét kecskeméti sportoló olimpiai felkészülésének támogatására tett javaslatot ma az önkormányzat ifjúsági és sport bizottsága. Ennek értelmében Nagysolymosi Sándor judos 3 millió 420 ezer, Szellő Imre ökölvívó 750 ezer, Lakatos István ökölvívó 200 ezer, Madarász Dóra asztaliteniszező 1 millió 580 ezer, Dajka Zsolt birkózó 3,3 millió Balog Gábor úszó 500 ezer, Bencsura Zoltán úszó pedig 250 ezer forinttal történő támogatását javasolják.

A közgyűlés egyébként az idei költségvetés júliusi módosításakor döntött arról, hogy beépít 10 millió forintot az olimpiára készülő sportolók támogatására, így tehát ennek elosztására kért most javaslatot a bizottságtól dr. Zombor Gábor polgármester.

A bizottság egyedi támogatási kérelmeket is elbírált. Ennek keretében 100-100 ezer forintot ítélt meg a Velünk Magadért Egyesületnek és a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetségének, 200-200 ezer forintot a Justitia Sport és Kulturális Egyesületnek és az Univer KTE Kft. Férfi Asztalitenisz Szakosztályának, 180 ezer forintot az Izomláz Szabadidősport Egyesületnek, valamint 350 ezer forintot a Hírös Judo Sport Egyesületnek. A szervezetek a sport célfeladat előirányzatból kapott támogatást sportrendezvényeik lebonyolítására, valamint bajnoki versenyyrendszerben történő részvételre költhetik. 

Ingyenesen veheti igénybe két szervezet a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokot decemberben, egy-egy napra, erről is döntött a bizottság. Az egyik szervezet a Tatami Centrum Sportegyesület, amely december 4-én szervezi meg a XVI. Kecskemét Kupa Országos Ju Jitsu Versenyt, a másik pedig a Kecskeméti Torna Egylet Labdarúgó Kft., amelynek szervezésében „Labdarúgás napja” lesz december 18-án.

Kövessen minket a Facebookon is!