Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 9. 13:00 | Szerző/forrás: www.kecskemet.hu

Ősszel sem maradunk program nélkül a főtéren

Ősszel sem maradunk program nélkül a főtéren
Lesz salsa party, és egyebek között a Zurgó Együttes és a Besh o droM szórakoztatja majd a kecskeméti publikumot az elkövetkező hetekben. A főtér így ősszel is megtelik élettel.
Megtartotta a nyári szünetet követő első ülését a kecskeméti közgyűlés kulturális és idegenforgalmi bizottsága. A grémium egyebek között véleményezett, és kulturális szempontból támogatott két olyan rendezvényt is, amelyeket a közeljövőben tartanak a városban.
Ezek egyike a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezendő „Megelőzés napja”, amelyet október 1-jén tartanak majd a főtéren, egyebek között táncbemutatókkal, iskolai zenekarok és színjátszó csoportok fellépésével, vetélkedőkkel, szűrővizsgálattal, este pedig „salsa party”-val.
A másik rendezvény a „Népzene Napja 2010” nevet viseli, ezt szeptember 16-19 között szervezi meg a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ. A színpad a Városháza bejárata előtt lesz, a Kossuth szobor mellett pedig kézműves sátrakat állítanak fel, és játszóházat alakítanak ki.
A rendezvény programjainak gazdagságát tekintve már-már hasonló a kulturális központ által kétévente szervezett Országos Népzenei Találkozóhoz. Koncertet ad majd egyebek között a Zurgó Együttes és a Besh o droM.

Kövessen minket a Facebookon is!