Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 10. 08:21

Kecskemét is a kerékpáros Oxigén Túra naptárában

Képgaléria
Kecskemét is a kerékpáros Oxigén Túra naptárában
A szeptemberi, Győrben indult, majd Esztergomban szombaton folytatódó ötállomásos, országos kerékpáros program harmadik helyszíne Kecskeméten lesz, szeptember 12-én vasárnap. Az „Oxigén Túra”, az Európai Unió elvei alapján, a környezetbarát kerékpáros közlekedés által széles körben hívja fel a figyelmet a klímaváltozás káros hatásainak következményeire.

A kísérőprogramok között kerékpáros ügyességi vetélkedő, bringás gyorsulási verseny, helytörténeti és környezetvédelmi kvíz, öko foglalkozások szerepelnek. A rendezvénysorozatot, azon belül a kecskeméti állomást sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők.

A 9 órától 16 óráig tartó Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedő és kísérőprogramjainak központja a Kecskeméti Szabadidőpark lesz; a kiírásban összesen nyolc állomás szerepel. Tizenöt órától a Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársának, Dr. Lacza Zsombornak, „Az egészség több, mint a betegség hiánya”- című előadása lesz hallható.

A túra országos célja a közösségépítés mellett többek közt a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Cél, hogy minél többen ismerjék meg, és ezután használják lakóhelyük kerékpárútjait, elősegítve lakókörnyezetük levegőjének tisztaságát; továbbá a szülők és gyermekeik figyelmének felhívása a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedésre, az egészségmegőrzés és a környezetvédelem szoros egymásrautaltságára.

Az Oxigén Túra 2010-es állomásai:

- szeptember 5. Győr,

- szeptember 11. Esztergom,

- szeptember 12. Kecskemét,

- szeptember 25. Eger,

- szeptember 26. Veszprém.

 

Bővebb információk: www.sportaktiv.hu

Kövessen minket a Facebookon is!