Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 11. 06:57 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Ma is folytatódik a borongós, esős idő

Ma is folytatódik a borongós, esős idő
Ma további esőre, záporra számíthatunk, de már csökken a csapadékhajlam. Vasárnap már csak elszórtan lehet egy-egy futó zápor, és több órára a nap is előbújik.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt az erősen felhős égből főként a nyugati és a középső megyékben számíthatunk esőre, záporra. Délután többnyire borult lesz az ég, de szórványos csapadék már csak a keleti és déli területeken fordul elő. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 16, 21 fok várható.

Továbbra is kettős fronthatás érvényesül a légkörben, ezért sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradékonyság, kialvatlanság. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A légszennyezettség és a porkoncentráció minimális, és a csapadéknak köszönhetően kissé csökken a parlagfű pollenje is a levegőben. Sokfelé fordulnak elő nedves, csúszós utak, ezért érdemes nagyobb követési távolságot tartani, valamint a csapadékos területeken számottevően csökken a látástávolság. Ne hagyjuk otthon az esernyőt, az esőkabátot, és öltözzünk rétegesen.

Vasárnap a változóan felhős ég mellett több órás napsütés valószínű, csak helyenként növekszik meg a gomolyfelhőzet, és néhol alakul ki átfutó záporeső. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Hétfőn a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, néhol egy-egy zivatar várható. Mérsékelt lesz az északi szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden gyenge hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az országon, de a felhők csak  kissé zavarják meg a napsütést, és legfeljebb gyenge záporok fordulnak elő. Megélénkül az északi szél. 19, 24 fokra melegszik a levegő.

Szerdán délelőtt jobbára napos időre lehet számítani, csak kevés felhő lesz az égen, és csapadék nem valószínű. Majd késő délután nyugaton, északon megnövekszik a felhőzet, és ezeken a tájakon záporeső előfordul. Mérsékelt lesz a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte jobbára napos idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordulnak elő záporok, zivatarok. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután 18, 23 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!