Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 13. 05:44 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Egyre több napsütés várható a jövő hét elején

Egyre több napsütés várható a jövő hét elején
A hét elején jobbára napos időre van kilátás, majd a hét közepén egy hullámzó front közelíti meg a Kárpát-medence térségét, hatására több lesz a felhő, és átfutó záporok alakulnak ki. A hőmérséklet a sokéves átlagnak megfelelően alakul.

Részletes előrejelzés

Hétfőn változóan, a nyugati, a déli és a középső országrészben időnként erősen felhős lesz az ég, és elsősorban ezeken a tájakon alakul ki szórványos zápor, néhol esetleg zivatar. Mérsékelt lesz az északi szél. 21, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Számottevő fronthatás az országban nem várható, de a nyugati határszél mentén élők egy gyenge hidegfront hatását érzékelhetik. Ugyanakkor a több napsütés jelentősen javítja a közérzetet.  A légszennyezettség és a porkoncentráció minimális. A parlagfű pollenje az elmúlt csapadékos napok következtében kimosódott, aránya azonban kissé újra emelkedik a levegőben, megnehezítve az allergiások napjait. A reggeli órákban már erősen lehűl a levegő, öltözzük rétegesen. A hajnali, reggeli órákban sokfelé válik erősen párássá a levegő, foltokban sűrű köd is képződik. A látási viszonyok ekkor rosszak lesznek, a gépjárművel közlekedők a ködszitálás okozta csúszósságot is vegyék figyelembe, és tartsanak nagyobb követési távolságot. Állóvizeink hidegek, fürdőzésre már nem alkalmasak, de kellemes könnyed sétát tehetünk a partokon. A vitorlázók és a szörfösök viszont az élénk, helyenként erős légmozgást kihasználhatják a Balatonnál.

Kedden jobbára napos idő várható, általában kevés felhő lesz az égen. Délután azonban helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de legfeljebb néhol alakul ki átfutó záporeső. Élénk lesz az északnyugati szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Szerdán gyenge front szakadozott felhőzete éri el az országot, de több-kevesebb napsütés mindenütt várható, de inkább csak északon és a Dunántúlon fordulnak elő átfutó záporok. A délnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Csütörtökön nyugaton és északon változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, és elszórt záporok, néhol zivatarok fordulnak elő. Másutt jobbára napos idő valószínű, és kisebb az esélye csapadéknak. Élénk lesz a délnyugati szél. Kora délután 21, 26 fok várható.

Pénteken a nap nagy részében jobbára napos időjárás várható, majd délután nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon fordulnak elő elszórtan záporok, néhol zivatarok. Megerősödik a délnyugati szél. 22, 27 fokra számíthatunk.

Szombaton változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, és szórványosan alakulnak ki záporok, néhol zivatarok. A déli szél erős lesz. 22, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!