Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 13. 16:34 | Szerző/forrás: index.hu

Meghalt Szenes Iván

Meghalt Szenes Iván
Életének 87. évében hétfőn elhunyt Szenes Iván író, dalszövegíró, zeneszerző, érdemes művész. Temetéséről később intézkednek. Szenes Iván minden idők legtermékenyebb magyar szövegírója, és napjaink legtöbbet játszott szerzője. Kétezer dalszöveget írt, különböző korosztályok ismerik számait. A Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Mindenkinek van egy álma mind az ő szövegével készült.

Ő volt a szövegírója és a zeneszerzője a Kovács Erzsi által sikerre vitt Hosszú az a napnak. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.

2010 júliusában sugározza az MTV a Szenes Színház című műsort, ebben előadta legutolsó slágerét, amit az Szenes Iván 1924 április 25-én született Budapesten, édesapja Szenes Andor, író, színpadi és slágerszerző, nagybátyja, Szenes Béla, újságíró, unokanővére Szenes Hanna mártír sorsú költő volt. Lányát, Szenes Andreát a Magyar Televízióból ismerhetjük többek közt a Hívd Andreát című műsorból, de volt az MTV alelnöke, és indult képviselőként a Független Kisgazdapárt színeiben is.internet ihletett, a Klikkelj rám! című számot.

Kövessen minket a Facebookon is!